Secondenlijm

Het is een van de meest gebruikte lijmsoorten: secondenlijm. Een ideale lijmsoort wanneer je snel iets wilt verlijmen. Maar voor welke toepassingen gebruik jij secondenlijm en wat zijn de meest kwalitatieve merken voor secondenlijm waarmee je kunt werken? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken van secondenlijm en kun je terecht voor advies voor het vinden van de juiste secondenlijm voor jouw klus. Burghouwt helpt je graag bij het maken van de juiste beslissing voor kwalitatieve producten.

Lees meer

Wanneer gebruik je secondenlijm?

Je gebruikt secondenlijm wanneer je een zeer snelle en stevige verbinding wilt maken tussen twee materialen. Het grote voordeel van secondelijm is dat je heel snel verzekerd bent van een verbinding, het is letterlijk een kwestie van een paar seconden. Secondenlijm is geschikt voor tal van situaties. Je kunt het gebruiken voor het lijmen van diverse materialen, zoals glas, leer, rubber, pvc en meer. Secondenlijm is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zodat jij makkelijk en snel kiest wat je nodig hebt.

Aandachtspunten: stappenplan secondenlijm kiezen

-
 • Toepassing: ontdek eerst of secondenlijm de juiste lijm is voor jouw klus. Voor de meeste standaard verbindingen is secondenlijm geschikt. Voor materialen als polypropyleen, polyethyleen en pfte is de meeste secondenlijm minder geschikt.
 • -
 • Uitvoering: een secondenlijm is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Er zijn uitvoeringen in een tube, maar ook potjes en
 • -
 • Merken: kies voor een secondenlijm van een topmerk als Frencken, Griffon of Fenoplast. Je bent in dit geval verzekerd van goede kwaliteit en een goede verbinding.
 • -
 • Vloeibaarheid: kijk naar de viscositeit van de lijm. De ene lijm is minder dik dan de andere lijm. Het is aan jou om te bepalen wat voor jouw klus makkelijk is.
 • -
 • Kenmerken: hoe snel droogt de lijm en hoe makkelijk is het om nog eventuele correcties aan te brengen? Dit zijn belangrijke kenmerken van een secondenlijm die jou kunnen helpen de beste keuze te maken. Een lijm met een langere inwerktijd geeft je vaak nog wat meer tijd om een eventuele correctie aan te brengen.
 • -
 • Gebruik: een goede secondenlijm is niet alleen makkelijk aan te brengen, maar zorgt ook voor een strak resultaat. Er zijn ook secondenlijmen die worden geleverd met een spuitbus waarmee je de droogtijd kunt verkorten, voor extra gebruiksgemak.

Burghouwt’s keuze: de beste secondenlijm

Burghouwt kiest voor Fenoplast en Griffon als beste merken voor secondenlijm. Beide merken staan hoog aangeschreven als het gaat om producten voor professionals. Het is niet voor niets dat de lijmen van beide merken door heel wat bedrijven worden gebruikt. De producten zijn ook geschikt voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar kwaliteit. De secondenlijm van Griffon is na het aanbrengen nog enige tijd corrigeerbaar en daarnaast breng je de lijm aan zonder te druipen, ook op verticale vlakken. De Fenoplast lijm heeft een hoge viscositeit en is daarmee een dikke substantie die voor een sterke verbinding zorgt.

De beste accessoires voor jouw secondenlijm

Kies voor de juiste accessoires bij het gebruik van secondenlijm, zodat je profiteert van het beste resultaat. Burghouwt heeft alle benodigde accessoires in het assortiment.

-
 • Afmesspray: dit gebruik je voor het afmessen van lijm. De spray zorgt voor een zeer gladde lijmnaad en maakt het afstrijken en voorbereiden van ondergronden een stuk makkelijker.