Loctite

Ben je op zoek naar een goede metaallijm? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken naar het aanbod van Loctite bij Burghouwt. Onze slogan ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’, is onze drijfveer om iedere klusser te helpen met het vinden van de beste producten. Onder andere een merk als Loctite is hier een voorbeeld van. Vind hier het aanbod van Loctite lijm en lees hier ook enkele aandachtspunten zodat het voor jou nog makkelijker is om de juiste Loctite lijm aan te schaffen.

Lees meer

Alles wat je moet weten over Loctite

Loctite is een vooraanstaand merk op het gebied van metaallijm. Het merk startte in 1953 met het maken van metaallijmen is inmiddels uitgegroeid tot een zeer bekende merknaam. De lijm hardt uit zonder dat er zuurstof aanwezig is en valt daarom onder de snellijmen. De belangrijkste toepassing van Loctite metaallijmen is het vergrendelen van bouten en moeren zonder dat hiervoor extra ringen nodig zijn. De metaallijmen worden veel gebruikt voor schroefdraadafdichting en vlakkenafdichting.

Zo kies jij de juiste Loctite voor je klus

Voordat je een Loctite lijm aanschaft, is het goed om te weten waar je op moet letten bij aanschaf. Zo weet je zeker dat je een goede aankoop doet en je profiteert van een sterk resultaat. Hier lees je de belangrijkste aandachtspunten voor het vinden van de juiste Loctite:

-
  • Toepassing: wil je metalen schroefdraden afdichten of schroeven afstellen? Dit is mogelijk met Loctite lijmen. Bekijk eerst de details van de verschillende soorten lijmen en de toepassing, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.
  • -
  • Sterkte: Loctite metaallijmen zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. In sommige gevallen is een hoge sterkte nodig en in andere gevallen een gemiddelde of lage sterkte. Wat jij nodig hebt is afhankelijk van de klus die je uitvoert.
  • -
  • Temperatuur: bekijk wat de minimale en maximale temperatuur is van de lijm. Hoe hoger de bestendigheid, hoe beter de lijm geschikt voor het maken van een sterke verbinding.
  • -
  • Materialen: kijk naar de materialen waar de lijm geschikt voor is. Een goede Loctite lijm is geschikt voor alle metalen, maar ook passieve materialen als roestvrij staal en aluminium. Zo weet je zeker dat je het juiste product gebruikt voor je klus.

Gebruik de beste accessoires voor je Loctite

Om nog meer te profiteren van een strak resultaat met lijm van Loctite, is het aan te raden om gebruik te maken van de juiste accessoires. Bij Burghouwt vind je dan ook altijd goede en bruikbare producten in het assortiment.

-
  • Afmesspray: gebruik een goede afmesspray voor het afmessen van lijm. Daarnaast is de kant-en-klare gladstrijkspray ook ideaal voor het voorbereiden van ondergronden en het gladstrijken van het gelijmde oppervlak.