Houtlijm

Ben je op zoek naar een kwalitatieve houtlijm? Bij Burghouwt weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om het juiste product te kiezen voor het lijmen van hout. Daarom kun je bij ons terecht voor advies in het vinden van de juiste houtlijm voor jouw klus. In ons assortiment vind je niet alleen verschillende soorten houtlijm, maar kun je ook lezen hoe je de beste houtlijm kiest en waar je op moet letten. Ook ontdek je hier Burghouwt’s keuze voor de beste houtlijm. Met deze informatie wordt het nog makkelijker om de beste keuze te maken en te profiteren van topkwaliteit.

Lees meer

Hoe kies je de juiste houtlijm?

Er zijn heel veel verschillende soorten houtlijm verkrijgbaar, waardoor het lastig kan zijn de juiste houtlijm voor jouw klus te kiezen. In onderstaand overzicht lees je de belangrijkste aandachtspunten in het kiezen van de juiste lijm voor hout.

-
  • Toepassing: waar ga je lijmen en wat voor soort hout ga je lijmen? Dit kan veel invloed hebben op het type houtlijm dat je nodig hebt. Binnenshuis hout lijmen kan in sommige gevallen beter met constructielijm.
  • -
  • Lijmcategorie: de kenmerken van de houtlijm zeggen veel over de toepassing. D1 houtlijm is voor binnentoepassingen, D2 voor binnentoepassingen waarbij er geen sprake is van teveel condensatie. D3 is voor zowel binnen als buiten, maar is beperkt bestand tegen weersinvloeden. D4 is ook voor binnen en buiten, maar is geschikt voor blootstelling aan weersinvloeden.
  • -
  • Details: let goed op de details van de lijm. Zo zijn er lijmen die snel drogen, maar is het in sommige gevallen ook belangrijk om zeer voorzichtig te werk te gaan met het aanbrengen. Ook handig: let op de aanwezigheid van geur, er zijn ook reukloze houtlijmen verkrijgbaar.

Burghouwt’s keuze: de beste houtlijm

Burghouwt kiest voor Zwaluw als beste merk houtlijm. Zwaluw is geen onbekende naam als het gaat om verf en soortgelijke producten. Het merk heeft houtlijmen in diverse categorieën (D1, D2, D3) en is daardoor zeer geschikt voor diverse toepassingen binnens- en buitenshuis. Vrijwel alle Zwaluw houtlijmen zijn eenvoudig aan te brengen en zorgen snel voor een krachtige verbinding. Dankzij het ruime aanbod van houtlijmen is er voor iedere toepassing wel een geschikte lijm te vinden: of je nu deur- en raamkozijnen wilt verlijmen of onbehandeld hout. Zwaluw is Burghouwt’s keuze als het gaat om betaalbare en kwalitatieve houtlijm.

De beste accessoires voor het aanbrengen van houtlijm

Ga je houtlijm aanbrengen? Dan kun je het beste gebruik maken van handige accessoires, zodat je verzekerd bent van het beste resultaat. Bij Burghouwt kun je onder andere terecht voor:

-
  • Afmesspray: dit kant-en-klare gladstrijkmiddel is niet alleen heel makkelijk in gebruik, maar zorgt daarnaast ook voor een heel strak resultaat. Je kunt daardoor heel lang profiteren van een sterke verbinding waar je niets van ziet.