Epoxylijm

Bij Burghouwt vind je voor iedere klus de materialen die jij nodig hebt. Onze slogan is niet voor niets ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’: we helpen je niet alleen graag met het vinden van de beste producten voor je klus, maar zorgen er ook voor dat je weet welke merken en producten van topkwaliteit zijn. In je zoektocht naar goede epoxylijm is het belangrijk om te weten met wat voor soort lijm je te maken hebt en hoe je de juiste epoxylijm kiest voor jouw klus. Hier lees je dan ook de belangrijkste aandachtspunten om zo een goede keuze te maken. Zo ben jij verzekerd van een strak resultaat.

Lees meer

Dit moet je weten over epoxylijm

Epoxylijm staat bekend als een van de meest sterke lijmen die verkrijgbaar is. En dat is niet voor niets, want de lijm bestaat uit een bijzondere combinatie van verschillende componenten. Epoxy is een harde, chemische hars die niet alleen zeer goed hecht, maar ook zeer goed bestand is tegen water en chemicaliën. Doordat epoxy een enorme kracht heeft, wordt het ook gebruikt als vervanging van verbindingen met schroeven. De lijm maakt een structurele verbinding die zeer stevig is.

Wat is de juiste epoxylijm voor jouw klus?

-
  • Toepassing: je gebruikt epoxylijm onder andere voor het vastlijmen van tegels in de badkamer of voor het ophangen van een plank aan de muur, maar het is ook mogelijk om de lijm te gebruiken voor andere toepassingen. Epoxylijm is geschikt voor hout, steen, staal, beton, polyester en meer.
  • -
  • Topmerk: kies voor een epoxylijm van een vooraanstaand merk, zoals Griffon of Variobond. Dit zijn topmerken waarbij je verzekerd bent van goede lijm en een sterk resultaat.
  • -
  • Gebruik: kijk van tevoren goed hoe je de epoxylijm moet gebruiken. In sommige gevallen is het eerst belangrijk om de lijm goed te mengen, maar dit is niet altijd het geval.
  • -
  • Aanbrengen: bepaalde epoxylijm moet niet al te dik aangebracht worden, omdat de droogtijd dan ook langer wordt. Zorg ervoor dat je weet hoe je de lijm moet aanbrengen en gebruiken, zodat je de beste resultaten behaalt.

Gebruik de beste accessoires bij jouw epoxylijm

Wil je een strak en glad resultaat? Dan is het zeker aan te raden om je epoxylijm te combineren met het gebruik van accessoires. Deze kun je altijd bij Burghouwt vinden, wij maken jouw klus graag makkelijker.

-
  • Afmesspray: goede afmesspray is ideaal voor het afmessen van lijm. Je kunt het daarnaast ook gebruiken voor het voorbereiden van een ondergrond en het gladstrijken van het gelijmde oppervlak. Deze spray zorgt voor een nog strakker resultaat.