Contactlijm

Contactlijm is een van de meest gebruikte lijmsoorten, niet alleen als het gaat om hobbygebruik, maar ook als toepassing bij grote bouwprojecten. Het is dan ook niet voor niets dat er veel kwalitatieve contactlijmen op de markt zijn. Burghouwt staat voor je klaar om je te helpen met het vinden van de beste contactlijm voor jouw klus, aan de hand van handige tips. Zo kun je aan de slag met een goed en gebruiksvriendelijk product waar je heel veel plezier van beleeft. Ook lees je hier wat Burghouwt’s keuze is voor de beste contactlijm.

Lees meer

In 3 stappen naar de juiste contactlijm

-
  • Stap 1: Bepaal de toepassing. Je gebruikt contactlijm voor het creëren van een permanente hechting tussen twee oppervlakken. Contactlijm is geschikt voor tal van toepassingen, zoals hout, metaal, PVC, rubber en meer.
  • -
  • Stap 2: Bekijk de merken. Contactlijm is verkrijgbaar van verschillende merken en je doet er goed aan om voor een kwalitatief merk te kiezen, zoals Frencken.
  • -
  • Stap 3: Let op de kenmerken. Bekijk de kenmerken van een lijm om zo te bepalen of dit bij jouw klus past. Kijk bijvoorbeeld naar de uithardtijd, de temperatuurbestendigheid en de mogelijkheid om de verf aan te brengen op absorberende ondergronden.

Burghouwt’s keuze: de beste contactlijm

Burghouwt kiest voor Frencken als beste merk contactlijm. De keuze is gebaseerd op de brede toepasbaarheid van de lijm en daarnaast ook vanwege de goede kwaliteit. De Frencken contactlijm is een versmeerbare contactlijm die ook geschikt is voor verticale verlijming van vlakverbindingen. De lijm trekt in de verlijmen materialen en is hierdoor zeer geschikt voor poreuze materialen. De Frencken contactlijm is vooral geschikt voor het verlijmen van hpl op hout-achtige en poreuze ondergronden. Een groot voordeel van de lijm is dat het geschikt is voor temperaturen tussen -30 en 80 graden. De korte afdamptijd van 10 minuten zorgt voor een snel resultaat.

Gebruik contactlijm in combinatie met de juiste accessoires

Het gebruik van de juiste accessoires maakt het gebruik van een contactlijm nog makkelijker en zorgt voor een topresultaat. Het assortiment van Burghouwt omvat meerdere goede accessoires die jij kunt gebruiken:

-
  • Afmesspray: met een goede afmesspray zorg je voor een goed en strakke afwerking van de lijm op het te verlijmen materiaal. Kies een kant-en-klaar gladstrijkmiddel dat niet alleen heel makkelijk in gebruik is, maar ook voor een zeer glad resultaat zorgt.
  • -
  • Verdunner: een verdunner voor contactlijm is het ideale hulpmiddel waarmee je de lijm niet alleen uitdunt, maar ook nog sterker maakt. Een goede verbinding creëer je met het gebruik van verdunner voor contactlijm.