Constructielijm

Ben je op zoek naar een goede lijm, maar weet je niet wat je precies nodig hebt? Burghouwt staat voor je klaar met advies en informatie. Zo vind je hier ons complete assortiment van constructielijm en ben je in staat om de juiste constructielijm te vinden voor jouw klus. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten voor het vinden van goede constructielijm, zodat jij de beste keuze maakt en optimaal gebruik kunt gaan maken van kwalitatieve lijm.

Lees meer

Dit moet je weten over constructielijm

Constructielijm is een speciale soort lijm die je gebruikt voor verschillende toepassingen. Zo is het onder andere mogelijk om hier hout mee te lijmen. Doordat de lijm een bruisende werking heeft, zet deze uit wanneer het word aangebracht. Op deze manier is het goed mogelijk om onderdelen te lijmen die niet goed op elkaar passen. Een belangrijk voordeel van constructielijm is dat het zeer breed toepasbaar is en verkrijgbaar van verschillende merken. Zo ben je in staat om een constructielijm te vinden die bij jouw klus past.

Hoe kies je de juiste constructielijm?

-
  • Toepassing: constructielijm is vooral aan te raden om houten onderdelen met elkaar te verbinden. Denk hierbij aan het in elkaar zetten van een houten bankje. Je gebruikt een goede constructielijm niet alleen voor hout, maar ook voor andere materialen zoals metaal, steen en kunststof. Bekijk of de constructielijm hier geschikt voor is.
  • -
  • Juiste klasse: constructielijm is verkrijgbaar in diverse categorieën (D1 tot D4). hoe hoger de klasse, hoe beter de lijm geschikt is voor buitentoepassingen. Kijk hier eerst goed naar voordat je een lijm koopt. Zo voorkom je vervelende verrassingen.
  • -
  • Kwaliteit: je doet er goed aan om een constructielijm te kiezen van goede kwaliteit. Denk hierbij aan lijmen van merken als Zwaluw en Frencken. Dit zijn topmerken waarbij je verzekerd bent van kwaliteit.

Burghouwt’s keuze: de beste constructielijm

Burghouwt kiest voor Zwaluw als het beste merk constructielijm. Je kiest voor een snel uithardende transparante lijm met een pasteuze structuur. Dit maakt de lijm heel goed mogelijk voor verticaal werk. De lijm heeft een vullend vermogen en zal bij het uitharden iets opschuimen. De Zwaluw constructielijm heeft categorie D4 en behoort hiermee tot de meest sterke constructielijmen die verkrijgbaar zijn. Je kunt de constructielijm van Zwaluw niet alleen gebruiken voor hout, maar ook voor metaal, steen, beton, kunststof en isolatiemateriaal. Kortom, Zwaluw is Burghouwt’s keuze als het gaat om een veelzijdige en professionele constructielijm.

Deze accessoires zijn onmisbaar

Voor het perfecte resultaat is het gebruik van goede accessoires onmisbaar. Burghouwt heeft alle benodigdheden voor het goed aanbrengen van lijm.

-
  • Afmesspray: met een goede afmesspray zorg je voor de perfecte afwerking. Denk hierbij aan een kant-en-klare gladstrijkspray die ervoor zorgt dat je niets meer ziet van de lijm.