Lijm

Iedere klus wordt makkelijker met het gebruik van de juiste materialen. Bij Burghouwt helpen we je dan ook graag om de beste producten te vinden en staan we voor je klaar met het juiste advies. Goede lijm is bij tal van klussen onmisbaar, zoals voor het maken van sterke verbindingen tussen twee materialen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van lijm en welke accessoires zijn onmisbaar wanneer je lijm gaat aanbrengen? Hier lees je alle informatie die jij nodig hebt om je klus goed uit te voeren.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Welke soorten lijm zijn er?

Er zijn verschillende soorten lijm aan te schaffen. Lijm is over het algemeen een kwalitatief kleefmiddel waarmee het mogelijk is om twee of meerdere delen van een materiaal aan elkaar te bevestigen. Natuurlijk kun je gebruik maken van hobbylijm, maar wanneer er behoefte is aan een zeer sterke verbinding is het belangrijk om een kwalitatieve lijm aan te schaffen. Bij Burghouwt vind je een ruim assortiment van diverse soorten lijm, waaronder houtlijm, kozijnenlijm, contactlijm, constructielijm, epoxylijm en secondelijm.

Zo kies je de beste lijm

Een goede lijm kiezen voor je klus: hoe doe je dat? Er zijn een aantal aandachtspunten die je langs kunt lopen voordat je een keuze maakt. Hier vind je de belangrijkste zaken op een rij:

-
 • Toepassing: bekijk eerst wat je wilt gaan lijmen voordat je een keuze maakt. Er zijn genoeg lijmen die een specifieke toepassing hebben, waardoor je verzekerd bent van een goed resultaat. Ga je hout lijmen, kies dan voor een goede houtlijm. Wil je een zeer sterke reparatie uitvoeren, dan is epoxylijm wellicht de juiste keuze.
 • -
 • Kwaliteit: je doet er goed aan om een lijm te kiezen van goede kwaliteit. Kijk dan ook naar lijmen van topmerken als Frencken, Griffon en Zwaluw. Dit zijn de topmerken op het gebied van professionele lijm.
 • -
 • Kenmerken: bekijk de kenmerken van iedere lijm om zo te ontdekken met wat voor soort lijm je te maken hebt en waar je rekening mee moet houden. Let bijvoorbeeld op de droogtijd, of je handschoenen moet dragen voor de veiligheid en meer.

Deze accessoire is onmisbaar bij het aanbrengen van lijm

Een goede accessoire is zeer welkom bij het aanbrengen van lijm. Burghouwt staat dan ook voor je klaar met de beste producten die jij kunt gebruiken tijdens je klus.

-
 • Afmesspray: afmessen betekent het gladstrijken van jouw gelijmde oppervlak. Afmesspray is een kant-en-klaar gladstrijkmiddel dat niet alleen voor een strakker resultaat zorgt, maar ook heel makkelijk in gebruik is.