Brandvertragende kit

Goede producten gebruiken tijdens je klus is van groot belang: je zorgt niet alleen voor een beter resultaat, maar je bent ook nog eens verzekerd van een snellere klus. Met de slogan “Verstandig bouwen, samen met Burghouwt”, willen we iedere klussen helpen om goed aan de slag te gaan. Het gebruik van kwalitatieve materialen en producten is een investering waar je veel voor terugkrijgt. Ben je op zoek naar goede brandwerende kit? Hier vind je een ruim overzicht van alle mogelijkheden bij Burghouwt en ontdek je het stappenplan voor het maken van de beste keuze.

Lees meer

De werking van brandvertragende kit

Zoals de naam al doet vermoeden is brandvertragende kit speciaal ontworpen om te beschermen tegen brand. Het gaat vaak om afdichtingskit op acrylbasis. De kit wordt toegepast om brand, rook en giftige gassen te voorkomen. Je gebruikt deze kit voornamelijk voor vloeren, kozijnen, deuren en scheidingswanden.

Burghouwt’s keuze: de beste brandvertragende kit

Burghouwt kiest voor Bostik als beste merk voor brandvertragende kit. Je hebt hierbij te maken met een siliconenkit die speciaal is ontwikkeld voor het brandwerend afdichten van aansluit- en dilatatievoegen in constructies. De kit is tot 4 uur brandwerend en is daardoor een belangrijke veiligheidsmaatregel die je in een woning kunt doorvoeren. Het merk Bostik staat niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor gemak. De brandwerende kit is zeer eenvoudig en snel aan te brengen, en heeft daarnaast al van handige eigenschappen waar je gebruik van kunt maken, zoals de geschiktheid voor buitentoepassingen. Kortom, Bostik is Burghouwt’s keuze als het gaat om brandvertragende kit van topkwaliteit.

Waar let je op bij het kiezen van de juiste brandvertragende kit?

-
  • Toepassing: een goede brandwerende kit is geschikt voor diverse toepassingen. Kijk bijvoorbeeld of de kit in kwestie ook geschikt is voor buiten en op welke materialen je de kit kunt aanbrengen.
  • -
  • Topmerken: kies voor een afdichtingskit van een goed merk, zodat je verzekerd bent van goede kwaliteit. In de Burghouwt webshop vind je onder andere merken als Zwaluw, ORYX en Bostik.
  • -
  • Details: vergeet niet naar de details te kijken, zoals de mogelijkheid om de kit over te schilderen en de brandweerstand. Deze kan per kit verschillen.

Combineer de brandvertragende kit met goede accessoires

Brandwerende kit kan het beste gebruikt worden met goede accessoires. Je vindt bij Burghouwt alle benodigde accessoires voor jouw klus.

-
  • Kitpistool: gebruik een kitpistool voor het aanbrengen van de kit. De kitpistool is niet alleen makkelijk te bedienen, maar zorgt ook voor het snel en nauwkeurig aanbrengen, zodat je zeker bent van een goed resultaat.
  • -
  • Afstrijkspatel: een afstrijkspatel is onmisbaar om de kit goed te verdelen en daarnaast om alles goed af te strijken. Zo is er geen sprake van geknoei met je handen.
  • -
  • Finisher spray: het gebruik van een finisher spray zorgt in de eerste plaats voor het nat afmessen van de kit. Daarnaast zorg je er hiermee ook voor dat de kit nauwelijks zal gaan verkleuren.