Acrylaatkit

Het correct uitvoeren van je klus: daar helpt Burghouwt jou graag bij. En of je nu aan de slag gaat met kit of gereedschap, wij helpen je met het vinden van de beste producten. Zo kun jij profiteren van kwaliteit en gemak. Ook als je op zoek bent naar goede acrylaatkit staan we voor je klaar. Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent en welke eisen jij stelt aan een goede acrylaatkit. Hier lees je de belangrijkste aandachtspunten, ontdek je Burghouwt’s keuze en kies je de juiste acrylaatkit.

Lees meer

De kenmerken van acrylaatkit op een rij

Acrylaatkit heeft een aantal kenmerken die deze kit onderscheiden van andere soorten kit. Dit type kit is zeer eenvoudig in gebruik, ze zijn daarnaast ook zeer geschikt voor binnengebruik. Een belangrijk kenmerk van acrylaatkit is dat het heel makkelijk in gebruik is: je hoeft niet veel ervaring te hebben om deze kit aan te brengen. Je brengt acrylaatkit aan voor het repareren van kleine aansluitvoegen, naden en kieren binnenshuis. Verder is het goed om te weten dat de kit geurarm is en dat er sprake is van een watergedragen product. Je hebt dus niet te maken met zware oplosmiddelen.

Burghouwt’s keuze: de beste acrylaatkit

Burghouwt kiest voor Bostik en Den Braven als beste merken voor acrylaatkit. Deze keuze is gebaseerd op de hoge kwaliteit die de acrylaatkit van de genoemde merken heeft. De kit hecht perfect zonder primer op de meeste, en zelfs licht vochtige ondergronden. Daarnaast zijn de acrylaatkitten van Bostik en Den Braven ook vrijwel geurloos, zodat je niet te maken hebt met een vervelende lucht. Een ander voordeel is dat zowel de Bostik als Den Braven acrylaatkit heel gemakkelijk aan te brengen is. De overschilderbare kit is een uniek product en dit is dan ook de reden dat Bostik en Den Braven Burghouwt’s keuze is voor de beste acrylaatkit.

Aandachtspunten: stappenplan acrylaatkit kiezen

-
  • Toepassing: zorg dat je weet of acrylaatkit geschikt is voor de toepassing waar je het voor wilt gebruiken. Zo is de meeste acrylaatkit alleen voor binnen geschikt, en is het belangrijk om te controleren of het geschikt is voor de ondergrond die jij gaat kitten.
  • -
  • Overschilderbaar: is de acrylaatkit in kwestie overschilderbaar? Dit is een belangrijk punt, omdat je op deze manier extra gemak creëert en een mooi resultaat.

Combineer je acrylaatkit met de juiste accessoires

Wanneer je aan de slag gaat is het wel zo prettig om gebruik te maken van goede accessoires, zodat jouw werkzaamheden beter en resultaten nog strakker worden:

-
  • Kitpistool: een kitpistool wordt gebruikt om de kit op een goede manier aan te brengen. Er is geen sprake van geknoei met je handen, maar gewoon een eenvoudige en snelle manier van kit aanbrengen. Het gebeurt daarnaast ook nog eens veel nauwkeuriger.
  • -
  • Afstrijkspatel: het gebruik van een afstrijkspatel is aan te raden omdat je hiermee zonder enige moeite de kitvoegen kunt afwerken. Gebruik de spatel om de kit goed te verdelen over de voegen en alles glad te strijken.
  • -
  • Finisher spray: de finisher spray maakt jouw klus helemaal af. Het nat afmessen van kitvoegen zorgt voor een strak resultaat zonder verkleuring.