Snijolie

Burghouwt helpt je graag met een correcte uitvoering van jouw klus. Je vindt hier dan ook niet voor niets een uitgebreid assortiment voor talloze soorten smeermiddel. Ook als je op zoek bent naar snijolie is het mogelijk om diverse producten te kiezen. Je gebruikt snijolie niet alleen voor het verminderen van wrijving, maar ook voor het creëren van een verkoelend effect. Voordat je een keuze maakt voor snijolie, is het belangrijk om te weten wat de aandachtspunten zijn. Hier ontdek je de belangrijkste aandachtspunten, maar lees je ook wat Burghouwt’s keuze is als het gaat om de beste snijolie.

Lees meer

Dit moet je weten over het gebruik van snijolie

Snijolie is een speciale vloeistof die je gebruikt voor het makkelijker maken van de bewerking van metaal. Je gebruikt snijolie voor zowel zachte als harde metalen. Het is niet alleen een smeermiddel, maar heeft ook een verkoelend effect wanneer er sprake is van draaien, boren, frezen of andere verspanende bewerkingen. Snijolie wordt ook wel boorolie genoemd: het is een olie dat je vrijwel in iedere werkplaats tegen zult komen. Ook als doe-het-zelver is het zeker niet overbodig om een voorraad snijolie in je schuur te hebben staan.

Wat is de juiste snijolie voor jouw klus?

De beste snijolie voor jouw klus vind je aan de hand van een aantal belangrijke aandachtspunten. Hier vind je een overzicht van de punten die je mee moet nemen in het kiezen van goede snijolie.

  • Toepassing: er zijn meerdere soorten snijolie waar je uit kunt kiezen. Gaat het om een zeer zwaar te verspanen metaalsoort is het aan te raden om voor een wat krachtigere snijolie te kiezen, bijvoorbeeld van het merk Kroon-Oil. Het is ook mogelijk om een wat mildere snijolie te kiezen.
  • Kenmerken: let altijd op de kenmerken van boor- of snijolie. Vergeet niet te kijken naar de ingrediënten, de geschiktheid voor metaalsoorten en de hechting. Op basis hiervan wordt het makkelijker om jouw prioriteiten voor goede snijolie te bepalen.

Burghouwt’s keuze: de beste snijolie

Burghouwt kiest voor Zwaluw als beste merk voor snijolie. Zwaluw heeft een zeer goede boor- en snijolie in het assortiment met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De snijolie van Zwaluw is zeer geschikt voor iedere metaalbewerking. Je kunt het niet alleen gebruiken op aluminium en koper, maar ook messing, gietstaal en tal van andere staalsoorten. De belangrijkste voordelen zijn dat je met Zwaluw snijolie nog sneller kunt werken, de levensduur van werktuigen verlengd en daarnaast ook kiest voor een biologisch afbreekbaar product. De snijolie van Zwaluw is goed bestand tegen hoge temperaturen. Zwaluw is Burghouwt’s keuze als het gaat om kwalitatieve, betaalbare en betrouwbare snijolie.