Glijmiddel

Op zoek naar goed glijmiddel voor jouw gereedschap? Dan ben je bij Burghouwt aan het juiste adres, want hier vind je niet alleen goed glijmiddel van topmerken, maar kun je ook terecht voor duidelijk advies voor het aanschaffen van het juiste glijmiddel voor jouw klus. Bij Burghouwt zien we het als onze missie om iedere klusser te helpen met het vinden van de juiste producten. Daarom bieden we uitsluitend artikelen aan van de beste kwaliteit, zodat je verzekerd bent van een gemakkelijke uitvoering en het beste resultaat.

Lees meer

Ontdek de kwaliteiten van goede glijmiddel voor jouw klus

Goed glijmiddel is om een aantal reden aan te raden. Het zorgt niet alleen voor dat de bewegende delen van machines beter werken, het is ook nog eens vrij van siliconen. Wanneer je liever geen olie gebruikt als smeermiddel is het ook heel goed mogelijk om voor glijmiddel te kiezen. Glijmiddel is geschikt voor tal van uiteenlopende toepassingen: van scharnieren en spindels tot wiellagers en schuifdeuren. Er zijn verschillende soorten glijmiddel beschikbaar, waaronder houtglijmiddel, wat je kunt gebruiken voor houtbewerkingsmachines en andere houten oppervlakken.

Burghouwt’s keuze: het beste glijmiddel

Burghouwt kiest voor Frencken als beste merk voor glijmiddel. Het product van Frencken is niet alleen zeer breed inzetbaar, maar ook zeer kwalitatief. De goede prijs-kwaliteitsverhouding is daarnaast ook een reden om voor glijmiddel van dit merk te kiezen. Frencken staat bekend als een zeer goed merk voor professionals, maar ook als doe-het-zelver kun je prima uit de voeten met de producten van dit merk. Het smeermiddel van dit merk is niet alleen vrij van siliconen, maar vlekt ook niet en de onderdelen zijn na bewerking met dit prodcut nogs teeds verlijmbaar en overschilderbaar. Kortom, Frencken is Burghouwt’s keuze als het gaat om een kwalitatief en betrouwbaar glijmiddel voor bewegende delen.

In 4 stappen naar de juiste glijmiddel

  • Stap 1: bepaal de toepassing. Het is in de eerste plaats belangrijk om de toepassing te bepalen waarvoor je het glijmiddel wilt gaan gebruiken. In sommige gevallen kan ook ander smeermiddel de oplossing zijn, zoals machineolie of snijolie.
  • Stap 2: kies het type glijmiddel. Er is glijmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor houtbewerkingsmachines, maar je kunt ook kiezen voor glijmiddel dat je voor tal van andere bewegende delen kunt gebruiken.
  • Stap 3: bekijk de specificaties. Ontdek de ingrediënten van het middel, maar kijk ook naar de mogelijkheden na gebruik en de belangrijkste pluspunten. Zo bepaal je voor jezelf je prioriteiten.
  • Stap 4: ontdek de beste merken. Glijmiddel is verkrijgbaar bij diverse merken. Bij Burghouwt ben je verzekerd van een topmerk zoals Frencken, waarmee je kiest voor professionele kwaliteit.