Duurzaam Luchtdicht Bouwen van CPO woning in Zevenaar

Duurzaam Luchtdicht Bouwen van CPO woning in Zevenaar

Veel aannemers zijn onzeker over duurzaam luchtdicht werken. Het komt heel nauw en lekken kunnen niet worden gepermitteerd. Daarom ondersteunt Burghouwt op de bouw om duurzame luchtdichte projecten goed op te leveren. Zoals wij dit bijvoorbeeld deden bij de CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) woning in Zevenaar.

Een rol van betekenis Burghouwt bood een totaalpakket bij het duurzaam luchtdicht bouwen van de CPO woning.

  • Overleg in een vroeg stadium. Met de architect, aannemer, fabrikant en alle andere partijen overlegden we over de normen en wensen en adviseerden we over het verloop van de bouw.
  • Alles op de juiste plek op juiste moment. Om de bouw zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zorgden we dat alle producten op het juiste moment op de juiste plek waren.
  • Begeleiding op de bouw. We zorgden voor intensieve begeleiding op de bouw. We boden workshops samen met fabrikant Den Braven en gaven aanwijzingen toen de bouwers zelf aan de slag gingen.
  • Tussentijds controleren. Dé manier om faalkosten te voorkomen was het uitvoeren van tussentijdse controles. In Zevenaar gaven we op dinsdag de instructies en de begeleiding van de uitvoerders. Op vrijdag waren we terug voor het testen van het gedane werk. Met een duurzaam luchtdicht bouwen geluidstest maten we of er geluid door het kozijn naar binnen kwam. Er was secuur gebouwd en toch vonden we enkele lekkages. In dit stadium was het een peulenschil om die te dichten. De blowerdoortest die straks aan het eind van de duurzaam luchtdichte bouw plaatsvindt, is hiermee slechts een eindcontrole test geworden, die als het goed is geen gekke resultaten meer laat zien.

 

Aankomende data

Aankomende data

Blijf op de hoogte van branche- en Burghouwt gerelateerde activiteiten en belangrijke data:   14 t/m 16 mei: Renovatiebeurs Den Bosch 3 t/m 6 november 2020: HoutPro+   

Lees meer
147 nieuwbouwwoningen optimaal ventileren

147 nieuwbouwwoningen optimaal ventileren

Aannemer Roosdom Tijhuis testte vier verschillende ventilatiesystemen voor dit grote nieuwbouwproject en Duco werd uiteindelijk gekozen. Naast een goede prijs-kwaliteit verhouding bood Duco:   als enige leverancier een wired oplossing

Lees meer