De ‘warmte’ van hout en de super strakke uitstraling van aluminium

De ‘warmte’ van hout en de super strakke uitstraling van aluminium

Terwijl het hout-aluminium kozijn in Duitsland zeer populair is, groeit ook in de Nederland de populariteit zienderogen. Niet zo verwonderlijk, want architecten zijn erg gecharmeerd van een super strakke aluminium buitengevel en het sfeervolle houten binnenaanzicht. De medewerkers van de timmerafdeling van Burghouwt beschikken ook op het gebied van hout-aluminium over alle kennis en vakmanschap om de timmerindustrie van ontwerp en detaillering tot montage en uitvoering te ondersteunen.

Arie Visser van Burghouwt: “De combinatie is zowel in uitstraling, als in onderhoud bijzonder aantrekkelijk, maar de productie vraagt wel een nauwkeurige detaillering en afstemming tussen hout en aluminium. Komt het aluminium profiel ook maar enkele millimeters buiten de glasrand, dan heeft men als producent een probleem. Advies en ondersteuning in voortraject en montage is geen sinecure. Burghouwt heeft daarvoor alle specialistische kennis en aluminiumproducten in huis”.

Voordelen van het hout-aluminium kozijn
Het hout-aluminium kozijn biedt aan de buitenzijde een strak en tijdloos design; biedt een hogere isolatiewaarde dan een volledig aluminium kozijn en  men heeft de mogelijkheid gebruik te maken van triple beglazing en te bouwen volgens het passief huis concept met een U-waarde van 0,8. Iedere houtsoort is toepasbaar, zoals er ook tal van toepassingsmogelijkheden zijn zoals: draaikiep kozijnen, hefschuifdeuren, voor- en achterdeuren en zelfs Centor vouwwanden.

Specialistische begeleiding
Hoe belangrijk het secuur het opmeten en nauwkeurige montage dient te worden uitgevoerd, toont Arie Visser met een voorbeeld aan: “Sluit het aluminium profiel niet volledig aan op het houten kozijn en er komt stilstaand water tussen, dan ontstaan al snel problemen. Alle aluminium profieldelen worden op detailniveau ingemeten en door ons op maat geleverd, inclusief alle verbindingen, zodat een volledig sluitende dichting is gegarandeerd. Maar ook dan nog dient de montage zeer zorgvuldig te worden uitgevoerd. Wij werken met de gerenommeerde Gutmann profielen en de profieldelen komen op maat en gelast binnen. Zeer grote elementen worden echter geleverd als losse profielen, inclusief de speciale verbinders die een correcte montage mogelijk maken.”

Click montage
De profielen kunnen in alle kleuren worden aangeleverd. Op de houten kozijnen worden eerst clips gemonteerd, waar vervolgens de profielen op worden geklikt. Samen met de diverse dichtingen  vormt dit een  perfecte, strakke en duurzame afsluiting.

Burghouwt begeleiding
Arie Visser: “Als Burghouwt nemen wij de timmerindustrieën, die zich verder willen specialiseren  in het realiseren van het hout -aluminium kozijn, bij de hand om hen volledig wegwijs te maken en te begeleiden in het proces. Zeker de eerste keer zullen we ook, indien gewenst, bij de montage aanwezig zijn.”

Aankomende data

Aankomende data

Blijf op de hoogte van branche- en Burghouwt gerelateerde activiteiten en belangrijke data:   14 t/m 16 mei: Renovatiebeurs Den Bosch 3 t/m 6 november 2020: HoutPro+   

Lees meer
147 nieuwbouwwoningen optimaal ventileren

147 nieuwbouwwoningen optimaal ventileren

Aannemer Roosdom Tijhuis testte vier verschillende ventilatiesystemen voor dit grote nieuwbouwproject en Duco werd uiteindelijk gekozen. Naast een goede prijs-kwaliteit verhouding bood Duco:   als enige leverancier een wired oplossing

Lees meer