Comfortabele appartementen met wintertuin

Comfortabele appartementen met wintertuin

In een appartementencomplex voor ouderen van Stichting Hilverzorg in Hilversum werden alle balkons door Timmerfabriek Kernhem tot wintertuinen getransformeerd. De bestaande balustrade werden vervangen door een houten pui met een vouwwand van ramen. ’s Winters dient het als een soort serre en zomers kunnen alle ramen volledig opengevouwen worden en zitten bewoners gewoon in het zonnetje.

De onoplosbare kwestie
Burghouwt kwam pas later in zicht bij dit project. Er kon geen goede technische invulling worden gegeven aan het renoveren van de balkons naar wintertuinen. Burghouwt maakte een berekening en advies met houten puien met Maco beslag. Een technisch goed sluitende oplossing die bovendien binnen het budget paste.

Begeleiding bij de fabricage
Maco was een merk waarmee de timmerfabriek niet standaard werkte. Daardoor vroeg dit project van Burghouwt:

  • een goede begeleiding
  • het in samenwerking met Maco zorgen voor een test en certificering op inbraakwerendheid
  • heldere tekeningen
  • het technisch doorspreken van details
  • begeleiding bij het afmonteren

Extra: We zorgden ook voor een heldere bedieningsinstructie voor de eindgebruikers.

Hiermee was Kernhem echt ontzorgd
We hebben het hele project in 1 keer ingekocht en bij ons op voorraad gelegd. Kernhem kon de materialen in delen afroepen waardoor de doorlooptijden erg kort waren en de timmerfabriek optimaal ontzorgd werd.

Aankomende data

Aankomende data

Blijf op de hoogte van branche- en Burghouwt gerelateerde activiteiten en belangrijke data:   14 t/m 16 mei: Renovatiebeurs Den Bosch 3 t/m 6 november 2020: HoutPro+   

Lees meer
147 nieuwbouwwoningen optimaal ventileren

147 nieuwbouwwoningen optimaal ventileren

Aannemer Roosdom Tijhuis testte vier verschillende ventilatiesystemen voor dit grote nieuwbouwproject en Duco werd uiteindelijk gekozen. Naast een goede prijs-kwaliteit verhouding bood Duco:   als enige leverancier een wired oplossing

Lees meer