In Nederland is het verplicht om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in je huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Hiervoor is het Bouwbesluit aangepast en is het dus wettelijk verplicht om hieraan te voldoen. Ook als je in een huurhuis woont.

Een woning die niet aan de verplichtingen voldoet, wordt beschouwd als ‘niet-conform’ de wetgeving. Als verhuurder van een pand ben je verplicht om de woonruimte in goede staat van onderhoud te verhuren. Ook het plaatsen van voldoende rookmelders valt hieronder. Als er geen rookmelder hangt, riskeer je een boete van de gemeente. Bovendien kan een verzekeraar besluiten om niet uit te keren na brand in een huis zonder voldoende rookmelders.

Als er een brand uitbreekt is het zaak om zo snel als mogelijk te handelen. Met de rookmelders die Burghouwt u aanbiedt bent u verzekert van snelle signalering van de noodsituatie. Burghouwt levert goede rookmelders in diverse modellen die een passende oplossing bieden in elke denkbare situatie.