Drukplaten

Bij Burghouwt vind je altijd de producten die je nodig hebt: dankzij het ruime assortiment met duizenden topkwaliteit producten ben je altijd in staat de beste keuze te maken. We staan voor verstandig bouwen en daar helpen we graag iedere vakman bij. Of je nu een enthousiaste doe-het-zelver bent of een doorgewinterde professional: in deze webshop vind je alles wat je nodig hebt. Zo ook als het gaat om drukplaten voor jouw klus. Bekijk hier het complete aanbod van drukplaten bij Burghouwt en ontdek hoe jij de beste keuze maakt voor jouw klus. Zo helpen we jou graag met het maken van de beste keuzes.

Lees meer

De werking van drukplaten

Een drukplaat, ook wel een stelplaat genoemd is een hulpmiddel dat je voor diverse toepassingen kunt gebruiken. Zo zijn drukplaten onder andere geschikt voor het op hoogte stellen van ankers, die je gebruikt voor het gelijkmatig verdelen van de belasting bij het plaatsen van kozijnen, puien en muurplaten. Op deze manier ben je verzekerd van een sterke en veilig verdeling van het gewicht. Met een kunststof drukplaat kun je een zeer hoog gewicht verdelen. Op deze manier is het nog makkelijker om kozijnen of andere gevelelementen te plaatsen.

Een drukplaat is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een drukplaat met en zonder sleuf. Een drukplaat met sleuf heeft twee gaten en verdeelt een belastbaar gewicht tot 4.500 kg. Een drukplaat zonder sleuf heeft 4 gaten en gebruik je voor het op hoogte stellen van ankers voor gevel- of wandelementen. Hierbij is een belastbaar gewicht tot 6.500 kg gelijkmatig te verdelen.

Zo worden drukplaten toegepast

De toepassing van drukplaten komt voor wanneer je gebruik maakt van ankers voor het plaatsen van wand- of gevelelementen zoals puien of kozijnen. De stevige kunststof plaatjes kunnen zwaar belast worden en bieden daardoor veel zekerheid en stevigheid. Wanneer je aan de slag gaat met ankers voor gevelelementen is het gebruik van drukplaten vrijwel altijd aan te raden. Hiermee zorg je voor een goede verdeling van het belastbaar gewicht.

Hoe schaf je de beste drukplaat aan voor jouw klus?

De beste drukplaten aanschaffen voor jouw klus doe je op basis van de klus die je gaat uitvoeren. Op deze manier ben je in staat de beste beslissingen te nemen. Onderstaand vind je de punten waar je op moet letten:

  • UItvoering: je kunt drukplaten met en zonder sleuf aanschaffen. Welke je nodig hebt ligt niet alleen aan de klus, maar ook het gewicht dat gedragen moet worden. Drukplaten zonder sleuf hebben een hoger belastbaar gewicht.
  • Afmeting: een drukplaat is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Kijk eerst naar het type anker dat je wilt bevestigen en schaf op basis daarvan de juiste drukplaat aan.