Bouwvilt

Bij Burghouwt vinden we topkwaliteit heel belangrijk. Daarom ben je bij ons altijd op de juiste plek voor het vinden van de beste producten. Wij geloven dat je met het gebruik van goede materialen ook de beste resultaten haalt. Als het gaat om bouwvilt heb je ook baat bij de aanschaf van goede kwaliteit: daarvoor kun je altijd bij ons terecht. Bekijk hier het aanbod, vergelijk de opties en kies gegarandeerd voor de beste keuze. Het gebruik van bouwvilt brengt meerdere voordelen met zich mee: deze lees je hier.

Lees meer

Dit moet je weten over bouwvilt

Bouwvilt is een speciaal type vilt dat is voorzien van zeer goede eigenschappen, waardoor het geschikt is voor gebruik in de bouw. Bouwvilt is niet alleen zeer nivellerend, maar zorgt ook voor geluidsisolatie en de optimale drukverdeling. Je kiest voor 100% synthetisch bouwvilt dat bestand is tegen weersinvloeden en geen verouderingsverschijnselen vertoond. Met het gebruik van bouwvilt ben je in staat om oneffenheden te egaliseren en krijg je een strak resultaat.

Bouwvilt: toepassingen en voordelen

Het gebruik van bouwvilt komt in veel verschillende situaties voor. Zo kun je het vooral gebruiken bij lichte en eenvoudige toepassingen. Denk hierbij aan houtskeletbouw, metselwerk, het isoleren van luchtkanalen, het plaatsen van houten vloeren en separatiewanden en het plaatsen van lichte vloeren in de woningbouw of geluidsisolatie bij wanden en/of plafonds. Bouwvilt brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Goede eigenschappen: bouwvilt veroudert niet, is bestand tegen weersinvloeden en rot niet in een vochtige omgeving. Daarnaast wordt het niet aangevreten door (on)gedierte.
  • Strakke resultaten: met bouwvilt ben je in staat om strakke resultaten te behalen, je kunt hiermee oneffenheden egaliseren.
  • Eenvoudige verwerking: het kost niet veel tijd om bouwvilt toe te passen. Dit is relatief gemakkelijk en snel te verwerken.

De beste keuze maken voor jouw klus

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste bouwvilt aanschaft voor je klus? Het is vooral belangrijk om eerst te weten wat je precies moet doen, zodat je kunt bepalen wat je hier precies voor nodig hebt. Bouwvilt gebruik je vooral bij lichte en eenvoudige toepassingen.

Kijk daarom altijd naar de toepassingen van het bouwvilt dat je wilt gebruiken en of dit geschikt is voor jouw klus. Kijk ook naar de uitvoering, het materiaal, de afmetingen en de dikte. Op basis van deze informatie is het nog makkelijker om te bepalen wat voor jou de juiste keuze is. Bekijk hier het complete Burghouwt assortiment: gevonden wat je zocht? Bestel dan eenvoudig en snel online.