Vlinderbrandkleppen

Voor de beste kwaliteit vlinderbrandkleppen kun je bij Burghouwt terecht. Op het gebied van gereedschap en materialen vind je hier een ruim aanbod: we hebben altijd duizenden producten op voorraad. Je kunt dus altijd de producten aanschaffen die jij nodig hebt voor je klus. Ook bieden we alleen de beste kwaliteit aan, zodat jij verstandig aan de gang kunt met je klus. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is dan ook al jaren onze zienswijze. Bekijk hier het aanbod van vlinderbrandkleppen en kies voor de beste kwaliteit. Voor professionals en doe-het-zelvers is hier een ruim aanbod te vinden.

Lees meer

Wat zijn vlinderbrandkleppen?

Vlinderbrandkleppen, ook wel brandwerende vlinderkleppen genoemd, zijn speciale afsluiters. De vlinderklep is een open/dicht afsluiter met een simpele constructie. Met een kwartslag draai kan deze van volledig open naar volledig dicht. Je bent hiermee in staat om een leiding snel te openen of te sluiten. Een vlinderklep met brandwerende eigenschappen zorgt ervoor dat een brand zich veel minder snel kan uitbreiden.

Vlinderbrandklep: alle toepassingen en voordelen

Er zijn verschillende manieren waarop vlinderbrandkleppen worden toegepast. Vlinderkleppen in het algemeen worden gebruikt in de watervoorziening, maar ook bij afvalwaterbehandeling, gasproductie en industriële toepassingen. De vlinderbrandkleppen worden toegepast bij brandbestrijding, omdat je hiermee in staat bent een ventilatiekanaal gemakkelijk en snel kunt afsluiten. Is er sprake van brand? Dan functioneren de kleppen als een brandveilig element. De belangrijkste voordelen van vlinderbrandkleppen:

  • De kleppen bieden in geval van brand tot 120 minuten brandwerendheid, waardoor er veel minder schade is en kans op uitbreiding van de brand.
  • Een brandwerende vlinderklep is vrij eenvoudig te plaatsen op een ventilatiekanaal. Het is belangrijk de kleppen te installeren op de plek waar het kanaal door de brandscheidingswand gaat, of aan het uiteinde van het kanaal voor het rooster.

De beste keuze maken doe je zo

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het aan te raden om goed te kijken naar de afmetingen van de vlinderbrandkleppen. Bij Burghouwt staat altijd de diameter van de klep aangegeven: op deze manier is het mogelijk om een klep te kiezen die goed aansluit op het ventilatiekanaal. Let daarnaast ook op de toepassing van vlinderbrandkleppen en wat de maximale brandwerendheid is. Zo ben je in staat de beste keuze te maken en zorg je voor optimale brandwerendheid. Wat je ook nodig hebt en waar je ook naar op zoek bent: het Burghouwt aanbod is uitgebreid en we maken het jou graag gemakkelijk om je bestelling snel online te plaatsen. Bekijk zelf alle voordelen.