Glasblokken

Bij Burghouwt staat goede kwaliteit hoog in het vaandel. Dit betekent niet alleen dat je bij ons de beste producten vindt, maar ook dat je er zeker van bent dat je jouw klus op de best mogelijke manier kunt uitvoeren. Wij geloven dat je met het gebruik van topkwaliteit producten het beste resultaat behaalt: daarom bieden we alleen producten van de beste merken. Op het gebied van glasblokken vind je hier ook alleen maar goede producten. Bekijk hier het aanbod en kies gegarandeerd voor de beste kwaliteit: zo maken we bestellen een stuk makkelijker.

Lees meer

Wat zijn glasblokken?

Glasblokken zijn speciale tools die je gebruik bij beglazing. De blokjes zijn gemaakt van sterk materiaal en zijn aan de onderzijde voorzien van een Z-vormige tunnel. Op deze manier wordt het beglazingssysteem beter ontwaterd en geventileerd. De blokjes zijn niet alleen bestand tegen hoge temperaturen, maar ook de verouderingsweerstand is groot. Verder zijn glasblokken ook goed te gebruiken voor steltoepassingen.

Alles over het gebruik van glasblokken

Glasblokken, ook wel beglazingsblokjes genoemd, zorgen ervoor dat een ruit niet direct op het kozijn geplaatst wordt, maar dat er een ruimte ontstaat tussen glas en kozijn. Het kozijn is hierdoor in staat om de ventileren en daarnaast kan vocht goed weglopen. Zonder blokjes is dit niet het geval en kan de ruit gaan lekken. DIt kun je herkennen aan het ontstaan van condens tussen de twee glasplaten.

Zo schaf je gegarandeerd topkwaliteit aan

Ben je op zoek naar goede glasblokken maar weet je niet goed wat de beste keuze is voor je klus? Het is altijd belangrijk om eerst te kijken naar de klus die je gaat uitvoeren en wat hierbij de beste keuze is. Maar je doet er daarnaast ook goed aan om op een aantal andere zaken te letten, waaronder:

  • Afmetingen: kijk naar de lengte en breedte van de glasblokken, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor het uitvoeren van je klus. Gebruik blokjes die minimaal 2 mm breder zijn dan de dikte van je ruit.
  • Dikte: glasblokken zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Bekijk de toepassing en schaf op basis daarvan de blokjes in de juiste dikte aan.
  • Draagvermogen: het is ook belangrijk om naar het draagvermogen tot vervorming te kijken. Bij Burghouwt in het assortiment staan deze eigenschappen altijd bij de producten, waardoor je nog sneller een keuze kunt maken. Bekijk hier het online aanbod.