Dampopen folie

Bij Burghouwt vind je een ruim assortiment van bouwfolies. Of je nu op zoek bent naar dampopen folie of andere type folie: dit is allemaal hier te vinden. Je bent daardoor heel goed in staat om de beste keuze te maken voor jouw klus. Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan verstandig bouwen en daarom ben je hier op de juiste plek voor topkwaliteit producten. We werken alleen samen met de beste merken en bieden producten aan die zijn gemaakt met oog voor mens en milieu. Zo maak jij duurzame keuzes en profiteer je van de beste resultaten. Bekijk de dampopen folie op deze pagina en kies gegarandeerd voor de juiste producten.

Lees meer

Wat is dampopen folie?

Dampopen folie, ook wel dampdoorlatende folie genoemd, is een folie waarmee damp wordt doorgelaten. De folie zorgt ervoor dat vocht de gelegenheid heeft om zich naar buiten toe te verdampen. De constructie en het isolatiemateriaal zijn op deze manier beschermd tegen condensatie. Een dampopen folie is in de meeste gevallen waterdicht en houdt hierdoor water van buitenaf tegen. Je gebruikt dampopen folie aan de koude kant van een constructie (de buitenzijde). Het is onder andere toepasbaar tussen de dakbedekking en isolatiemateriaal. Met het toepassen van deze folie wordt de constructie warmer en zal vocht verdampen.

Het verschil met dampremmende folie is niet alleen de plek waar het wordt aangebracht, maar ook de werking. Dampopen folie zit aan de buitenzijde en maakt een constructie warmer. Dampremmende folie zit aan de binnenzijde van een constructie en zorgt ervoor dat lucht kan doordringen en dat het isolatiemateriaal aan de binnenkant wordt beschermd tegen vocht.

Dampopen folie: toepassingen en voordelen

Je gebruikt dampopen folie als afdichting in daken en wanden, altijd in combinatie met isolatiemateriaal. De dampopen folie wordt altijd aangebracht aan de buitenzijde van een constructie. Een dampopen folie een zeer sterke folie dat uit drie lagen bestaat, waardoor je verzekerd bent van een optimale werking. De folie is daarnaast ook waterkerend. Bekijk de verschillende soorten folie in het assortiment van Burghouwt en vergelijk de opties.

Burghouwt’s keuze in de beste dampopen folie

Burghouwt kiest voor Morgo als beste merk voor dampopen folie. De keuze is gebaseerd op het feit dat Morgo een vooruitstrevend en vernieuwend merk is. Al jaren staan ze aan de top als het gaat om folies en andere materialen voor de bouwsector. Ze weten als geen ander hoe belangrijk innovatie is en bieden dan ook altijd goede vernieuwingen aan. Als het gaat om dampopen folies ben je bij Morgo verzekerd van de beste kwaliteit: de folies zijn waterkerend en drie-laags. De absolute topkwaliteit is dan ook de belangrijkste reden dat Morgo Burghouwt’s keuze is voor de beste dampopen folie.