Dampdoorlatende folie

Ben je op zoek naar dampdoorlatende folie voor jouw isolatiewerkzaamheden? Op deze pagina vind je een overzicht van dit type folie en is het nog makkelijker om snel te vinden wat je zoekt. In het ruime Burghouwt assortiment ben je altijd in staat om de juiste aankoop te doen en om jouw klus verstandig uit te voeren. We staan je dan ook bij met topkwaliteit folie, maar ook met goede adviezen. Daarnaast bieden we folie aan voor aantrekkelijke prijzen en betaal je nooit onnodig teveel. Bekijk alle dampdoorlatende folies in ons aanbod, plaats je bestelling in een paar muisklikken en kies gegarandeerd voor topkwaliteit.

Lees meer

Wat is dampdoorlatende folie?

Dampdoorlatende folie is, zoals de naam al doet vermoeden, een folie dat damp doorlaat. Dit wordt dan ook wel dampopen folie genoemd. Met deze folie heeft vocht de gelegenheid om zich naar buiten toe te verdampen. Een constructie en isolatiemateriaal zijn op deze manier beschermd tegen condensatie. Een dampdoorlatende folie is in de meeste gevallen waterdicht en houdt hierdoor water van buitenaf tegen. Je gebruikt dampdoorlatende folie aan de koude kant van een constructie (de buitenzijde). Het is onder andere toepasbaar tussen de dakbedekking en isolatiemateriaal. Met het toepassen van deze folie wordt de constructie warmer en zal vocht verdampen.

Het verschil met dampremmende folie is niet alleen de plek waar het wordt aangebracht, maar ook de werking. Een dampdoorlatende folie zit aan de buitenzijde en zorgt ervoor dat een constructie warmer wordt. Dampremmende folie zit aan de binnenzijde van een constructie en zorgt ervoor dat lucht kan doordringen en dat het isolatiemateriaal aan de binnenkant wordt beschermd tegen vocht.

Burghouwt’s keuze in de beste dampdoorlatende folie

Burghouwt kiest voor Morgo, Berdal en Meuwissen Gerritsen als de beste merken voor dampdoorlatende folie. De verschillende merken weten als geen ander hoe de bouwsector zich blijft ontwikkelen: er is altijd vraag naar betere producten. Daarom bieden de dampdoorlatende folies de beste kwaliteit en ben je heel goed in staat jouw klus op de beste manier uit te voeren en profiteer je van een langdurig resultaat. De merken bieden verschillende soorten dampdoorlatend folies: het is daardoor goed mogelijk om te vinden waar je naar op zoek bent. De hoge kwaliteit en het ruime aanbod zorgen ervoor dat Burghouwt’s keuze is voor de beste dampdoorlatende folie.

Hoe maak je de beste keuze in je klus?

De beste keuze maken voor je klus doe je op basis van de werkzaamheden die verricht moeten worden. Kijk naar de toepassing van de folie: aan de buitenzijde gebruik je altijd dampdoorlatende folie, aan de binnenzijde kies je voor dampremmende folie. Daarnaast is het slim om de afmetingen en het materiaal te bekijken, zodat je zeker weet dat je de juiste aankoop doet voor jouw klus. Bekijk hier jouw opties en bestel eenvoudig en snel topkwaliteit dampdoorlatende folie in de webshop.