Beglazingsband

‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is al jaren onze slogan. Door het aanbieden van de beste producten op het gebied van gereedschap en materialen halen onze klanten het optimale uit ieder project. En omdat zij gebruik maken van topkwaliteit producten, bouwen ze verstandig en behalen ze de beste resultaten. Dat is ook voor jou mogelijk: hier vind je het complete aanbod van beglazingsband en doe jij gegarandeerd een goede aankoop. Bekijk hier de opties en lees meer over de toepassing en de voordelen van beglazingsband. Zo maak jij de beste keuzes en profiteer je van een goed uitgevoerde klus.

Lees meer

Dit moet je weten over beglazingsband

Beglazingsband, ook wel glasband genoemd, is een soort afdichtingsband waarmee het mogelijk is om ruiten af te dichten om zo een water- en weerbestendige verbinding te creëren. Je hebt verschillende mogelijkheden op het gebied van beglazingsband, waardoor het altijd mogelijk is de juiste keuze te maken voor je klus. Met beglazingsband zorg je ervoor dat glas niet direct in contact komt met de kozijnsponning en houten glaslatten. Deze band voorkomt dat het glas beschadigd. De foam verdeelt de druk van buitenaf gelijkmatig over het glasoppervlak. het glas blijft beter op zijn plaats en de kans op beschadiging is minimaal.

Alle voordelen op een rij

  • Glasbreuk voorkomen: met het aanbrengen van beglazingsband voorkom je dat glas beschadigd of zelfs breekt. Wind zorgt voor druk op de ruit en met beglazingsband wordt deze druk gelijkmatig verdeeld.
  • Eenvoudig aanbrengen: het kost je niet veel tijd om een glasband aan te brengen. Daardoor is het voor iedereen mogelijk deze klus uit te voeren.
  • Diverse opties: je hebt meerdere mogelijkheden als het gaat om beglazingsband. Zo kun je ook kiezen voor brandwerend beglazingsband voor het afdichten van ruiten, spiegels, deuren en kozijnen.

Hoe kies je de juiste beglazingsband?

De juiste beglazingsband kiezen doe je vooral op basis van de klus die je gaat uitvoeren en wat je hiervoor nodig hebt. Beglazingsband is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en het is dan ook belangrijk om te weten wat in jouw geval de beste keuze is. Kijk hiervoor niet alleen naar de toepassing van de soorten glasband, maar ook naar de details zoals materiaal, merk, uitvoering, lengte en kleur. Op deze manier is het een stuk makkelijker om de juiste keuze te maken waarmee jij gegarandeerd een goed resultaat haalt. Heb jij de gewenste beglazingsband gevonden? Eenvoudig en snel bestellen doe je bij Burghouwt: ontdek het zelf.