Isolatieplaten

“Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’: dit is niet voor niets onze slogan. Al jarenlang houden we ons bezig met het faciliteren van onze klanten door alleen de allerbeste producten aan te bieden. Klanten kunnen bij ons terecht voor de hoogste kwaliteit: of het nu gaat om isolatieplaten of ander materiaal en gereedschap. Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan de toekomst; daarom werken we samen met duurzame merken die het verschil maken. Zo kies jij voor kwaliteit en ben je daarnaast ook verzekerd van een goede uitvoering van jouw werkzaamheden.

Lees meer

Hoe kies je de juiste isolatieplaten?

Er zijn verschillende materialen waarmee je kunt isoleren. Het is daarom lastig om te bepalen wat je nodig hebt. Ga je voor steenwol of is glaswol een betere optie voor jouw isolatie klus? Er zijn daarnaast ook nog andere mogelijkheden. Er zijn een aantal punten om op te letten wanneer je isolatieplaten gaat kopen: 1.

  • Isolatiewaarde: bekijk altijd de Rc-waarde van isolatieplaten. Dit geeft de isolatiewaarde weer. Deze waarde geeft aan hoe goed het isolatiemateriaal warme lucht binnen kan houden en koude lucht kan weren. De minimale eis is een Rc-waarde van 1,3. Hoe hoger het getal, hoe beter de isolatie.
  • 2.
  • MIlieu: let ook op de milieu-impact van isolatieplaten. Dit is bij het ene materiaal beter dan bij het andere. Bij Burghouwt zien we graag dat onze klanten duurzame keuzes maken, en daarom bieden we alleen topkwaliteit isolatieplaten aan die beter zijn voor het milieu.
  • 3.
  • Prijs: natuurlijk is het ook slim om de prijzen van isolatieplaten met elkaar te vergelijken. Bepaal van tevoren hoeveel je wil uitgeven aan isolatiemateriaal.

In je zoektocht naar isolatiemateriaal heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor steenwol, een flexibel en makkelijk te verwerken isolatiemateriaal. Steenwol geeft weinig huidirritatie en daarnaast is het ook beter voor het milieu. Glaswol is ook een populaire keuze, onder andere vanwege de aantrekkelijke prijs en de goede isolatie. Beide opties zijn verkrijgbaar bij Burghouwt.

Het belang van goede isolatie

Het is belangrijk om te investeren in isolatie. Hiermee verbruik je minder energie en bespaar je dus geld, maar draag je ook je steentje bij aan het milieu. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe meer voordeel je hieruit haalt. Of je nu warmte in huis beter wilt vasthouden of de kou juist buiten wil houden in de winter: isolatie is hier de perfecte oplossing voor. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor isolatie. Er worden diverse soorten isolatie klussen uitgevoerd.

Bestel topkwaliteit materialen bij Burghouwt

Dankzij het aanbod van duizenden producten is het heel makkelijk om de gewenste producten te vinden voor jouw klus. Wellicht ga je zelf isoleren in huis of ga je voor een klant aan de slag met isolatie: in dit geval doe je er goed aan om voor de beste kwaliteit te kiezen. In onze webshop vind je alleen het aanbod van de beste merken, waardoor jij verzekerd bent van een goede uitvoering. Bestellen is zeer eenvoudig: wij staan voor je klaar bij vragen. Zo heb je de beste isolatieplaten in huis en kun je aan de slag.