Steenklemmen

Burghouwt maakt het jou graag gemakkelijk en daarom kies je hier voor de beste producten. Kwalitatief gereedschap zorgt ervoor dat je jouw werkzaamheden op een goede manier kunt uitvoeren. Extra gemak creëer je onder andere met een steenklem. Op deze pagina vind je ons aanbod van steenklemmen, maar lees je ook wat de voordelen zijn van dit gereedschap. Een steenklem aanschaffen doe je nadat je de belangrijkste aandachtspunten hebt gelezen: dat doe je hier.

Lees meer

De werking van een steenklem

Een steenklem is een gereedschap dat je gebruikt voor het verplaatsen van stenen op een snelle en ergonomische manier. Je kunt hiermee tal van verschillende stenen tillen: zowel bakstenen, gips- en betonblokken als kalkzandstenen en meer. Een steenklem is voorzien van een klem waar een handvat aan is bevestigd. Een steenklem maakt het mogelijk om veiliger en gezonder te werken. Door de steen tussen de klemmen te plaatsen en de klemmen aan te draaien zit de steen goed vast. Vervolgens kun je de steen verplaatsen aan het handvat. Deze is ergonomisch en ligt daardoor prettig in de hand.

De beste steenklem in 3 stappen

  • Toepassing: het is niet altijd nodig om voor een steenklem te kiezen. Dit is afhankelijk van het type steen waarmee je werkt, maar ook van je persoonlijke voorkeur.
  • Specificaties: kijk naar de specificaties van een steenklem, zoals de maatvoering, de aanwezigheid van een ergonomisch handvat en meer. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt.
  • Vergelijking: vergelijk meerdere steenklemmen met elkaar om zo de beste keuze te maken. Je kiest een steenklem die aan je wensen voldoet en daarnaast ook van goede kwaliteit is.

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Voordat je een steenklem gaat aanschaffen is het belangrijk om naar een aantal zaken te kijken. Onder andere de maat is belangrijk: een steenklem heeft een minimum en maximum breedte. Over het algemeen kan een steenklem stenen tussen de 280 en 440 mm aan, maar er zijn ook opties die grotere stenen aankunnen. Ook de aanwezigheid van een ergonomische handgreep is een pre, omdat je hiermee nog makkelijker kunt werken.