Sjorbanden

'Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’: dat is al jaren onze zienswijze. We staan dan ook voor je klaar om jou te helpen met het maken van de beste keuzes op het gebied van goed gereedschap. Kwaliteit is belangrijk, op deze manier ben je in staat om beter en sneller te werken. Ben je op zoek naar een goede sjorband? Op deze pagina vind je een ons aanbod van sjorbanden en is het nog makkelijker om een goede keuze te maken. Weten hoe je de beste sjorband kiest? Ook dat lees je op deze pagina.

Lees meer

Alles over het gebruik van sjorbanden

Een sjorband, ook wel bekend als een spanband, is een ideale tool voor het vastzetten van lading. Een goede sjorband is niet alleen zeer sterk, het is ook onmisbaar wanneer je voorwerpen of materialen gaat vervoeren. Een sjorband is zeer eenvoudig in gebruik: het enige wat je hoeft te doen is de band bevestigen met de bijgeleverde ratel. Op deze manier kun je ook bepalen hoe strak de sjorband komt te zitten. Maak de sjorband goed vast: zo weet je zeker dat jouw lading veilig van A naar B komt.

De toepassing van dit gereedschap

Het gebruik van sjorbanden komt veel voor: zowel bij professionals als doe-het-zelvers. Zo kun je dit gereedschap onder andere gebruiken voor het vastzetten van zware ladingen of producten die kunnen schuiven. Voor transport bieden de sjorbanden dan ook de nodige veiligheid. Heb je een aanhangwagen gevuld met spullen? Dan is het altijd aan te raden om gebruik te maken van een sjorband waarmee zeker bent van een stevige bevestiging. Jouw spullen komen op deze manier ongedeerd aan op de bestemming.

De juiste sjorbanden kiezen doe je zo

Voordat je een aankoop doet is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Wat zijn de aandachtspunten voor het aanschaffen van sjorbanden? Deze vind je in onderstaand overzicht:

  • Uitvoering: er zijn verschillende soorten sjorbanden verkrijgbaar. Het wordt aangeraden om te kiezen voor de sjorband met ratel, omdat deze voor veel extra gemak zorgt. Ook is de sjorband op deze manier voorzien van een hefboomwerking.
  • Gewicht: controleer hoeveel gewicht een sjorband maximaal aankan. Er zijn opties voor 800 kg, maar ook voor 1000 kg of 2000 kg. Wat jij nodig hebt is afhankelijk van de spullen die je moet vervoeren en vast moet zetten.
  • Accessoires: wil je verzekerd zijn van extra gemak? Kies dan voor een sjorband met ratel én draadhaak, waardoor je meteen verzekerd bent van een goede bevestiging. Voor lichtere toepassingen kan het ook een optie zijn om te kiezen voor de goedkopere eindloze variant met klem