Plaatdragers

Op zoek naar manieren om jouw klus makkelijker te maken? Daar helpen we je bij Burghouwt graag bij, en daarom vind je hier altijd de beste producten en topkwaliteit gereedschap. Hiermee bieden we veiligheid, zekerheid en snelheid, 3 belangrijke punten voor verstandig bouwen. Burghouwt helpt haar klanten graag met het maken van de beste keuzes op het gebied van gereedschap. Onder ander het gebruik van een plaatdrager kan voor heel wat gemak zorgen.

Lees meer

Wat kun je met een plaatdrager?

Het verplaatsen van platen is niet altijd even makkelijk, en wanneer er sprake is van een hoge belasting ben je helemaal verzekerd van een tijdrovende klus. Dit kun je oplossen door gebruik te maken van een plaatdrager. Plaatdragers zijn speciale tools die je gebruikt voor het dragen van onder andere gipsplaten, mdf-platen, spaanplaten, vezelplaten maar ook andere typen platen zijn hiermee heel gemakkelijk en snel te dragen. Een plaatdrager zorgt daardoor voor veel gemak en biedt genoeg voordelen voor iedere vakman.

Het gebruik van een plaatdrager

Het gebruik van een plaatdrager is erg eenvoudig. De plaatdrager bestaat uit een handvat met daaraan twee klemmen. Deze klemmen kun je rondom het te dragen object plaatsen. Vervolgens kun je de plaat door middel van het handvat overal mee naartoe dragen. Het is niet alleen snel, maar ook erg gemakkelijk. Je hoeft je handen veel minder te belasten: wanneer je geen gebruik maakt van een plaatdrager zal je veel sneller last krijgen van je handen. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional: je hebt altijd baat bij het gebruik van een goede plaatdrager.

De juiste plaatdrager vinden doe je zo

Ben je regelmatig aan het werk met platen of ga je een klus uitvoeren in je eigen huis waarbij je gipsplaten of mdf platen moet verplaatsen? Dan is de aanschaf van een plaatdrager zeker aan te raden. Om ervoor te zorgen dat je een goede aankoop doet, is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Afmeting: een plaatdrager heeft een maximale breedte en kan dus niet alle materialen dragen. De meeste plaatdragers kunnen platen met een maximale dikte van 40 mm dragen. Let hier goed op bij aankoop van een plaatdrager.
  • Draagvermogen: let ook op het draagvermogen van de plaatdrager. De ene drager kan een hoger vermogen aan dan de ander.
  • Handgreep: de handgreep van een plaatdrager moet comfortabel zijn, zodat je hier lang gebruik van kunt maken. Dit is vooral belangrijk wanneer je veel bezig zult zijn met de plaatdrager.