Glasdragers

Ga je aan de gang met glas, dan is het belangrijk om hierbij het juiste gereedschap te gebruiken. Bij Burghouwt heb je de keuze uit topkwaliteit producten, voor zowel de professionals als de doe-het-zelver. Op deze manier weet je zeker dat je de goede tools hebt om de klus zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Op deze pagina vind je het aanbod van glasdragers. Wil je graag een glasdrager aanschaffen? Dan lees je hier ook alle aandachtspunten om op te letten bij het maken van een keuze.

Lees meer

Zo werkt een glasdrager

Een glasdrager is een tool die is voorzien van een zuignap met daaraan een handvat. Op deze manier is het makkelijk om glas vast te zetten en in een kozijn te plaatsen. Een glasdrager is niet alleen toepasbaar voor enkel-, maar ook dubbelglas. Er zijn verschillende soorten glasdragers verkrijgbaar: dragers met twee of drie zuignappen. Het verschil tussen het aantal glasdragers uit zich in het gewicht dat ermee gedragen kan worden. Hoe meer zuignappen, hoe meer gewicht een glasdrager aankan. Middels het handvat kun je de glasdrager gebruiken en kies je voor extra gemak.

Waar moet je op letten bij aanschaf?

  • Draagkracht: let er goed op dat een glasdrager het gewicht kan dragen. Zo voorkom je dat de drager het glas niet goed kan dragen. Bij een glasdrager staat altijd aangegeven wat de draagkracht is. Er zijn opties van 50, 60, 75, maar ook van 100 kg
  • Uitvoering: een glasdrager is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een glasdrager met 1 zuignap, 2 zuignappen of 3 zuignappen. Hoe groter en zwaarder het glas, hoe meer zuignappen je nodig hebt. Ook is het goed om te weten dat er glasdragers zijn met een klemsysteem maar ook met een pompsysteem. Glasdragers met een pompsysteem zijn ideaal voor zwaarder toepassingen aangezien het pompsysteem geheel vacuüm trekt
  • Materiaal: er zijn glasdragers gemaakt van aluminium, maar je kunt ook voor een uitvoering van PVC kiezen.
  • Comfort: het is belangrijk dat een glasdrager is voorzien van een prettige handgreep die genoeg grip en comfort biedt. Zo ben je goed in staat om glas te tillen en te plaatsen.

De voordelen van een goede glasdrager

Het gebruik van een goede glasdrager brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats kun je hiermee op een eenvoudige manier glas tillen. Ga je bijvoorbeeld een raam vervangen, dan hoef je niet moeilijk te doen met het plaatsen van glas, omdat je de randen niet vast hoeft te houden. Het plaatsen van glas is hierdoor een stuk eenvoudiger. Daarnaast ligt een goede glasdrager ook prettig in de hand, waardoor je veel beter in staat bent om grotere stukken glas te verplaatsen. Bij Burghouwt kun je heel gemakkelijk en snel een goede glasdrager vinden die aan jouw wensen voldoet.