Dompelpompen

Het kan zomaar voorkomen dat je te maken hebt met een laag water in de kelder. Maar het is ook mogelijk dat je een zwembad leeg wilt pompen. In beide gevallen kan een dompelpomp goed van pas komen. Dompelpompen zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en bij Burghouwt ben je hier op de juiste plek voor een duidelijk overzicht van het complete aanbod. Bekijk alle mogelijkheden, ontdek Burghouwt’s keuze in de beste dompelpomp en lees de aandachtspunten voor de aanschaf van de juiste dompelpomp.

Lees meer

Wat is een dompelpomp?

Een dompelpomp is een type pomp die je in het water plaatst. Je kunt de pomp gebruiken voor het wegpompen van water uit een zwembad of vijver. Heb je last van grondwater in je kelder? Ook dan kun je een dompelpomp gebruiken. Bij het uitkiezen van een dompelpomp heb je meerdere mogelijkheden. Grofweg heb je de keuze uit de volgende soorten:

  • Schoonwater dompelpomp: geschikt voor het wegpompen van regenwater
  • Vuilwater dompelpomp: geschikt voor het wegpompen van water met zand, grond of andere stoffen die zijn achtergebleven.

Er zijn daarnaast nog veel meer mogelijkheden, dit verschilt per dompelpomp. Er zijn variaties die je manueel gebruikt, maar ook pompen met een automatische stand. Ook kun je kiezen voor vlakzuigende pompen die gemaakt zijn voor het droog zuigen van een ruimte.

Burghouwt’s keuze in de beste dompelpomp

Burghouwt kiest voor Contimac als beste merk dompelpomp. Het merk biedt zeer hoogwaardige dompelpompen in diverse uitvoeringen. Zo is het mogelijk om een dompelpomp voor zowel schoon als vuil water aan te schaffen. Daarnaast heb je meerdere mogelijkheden in de uitvoering. Contimac is een bekend merk dat professionele machines en gereedschappen op de markt brengt. Je kunt bij dit merk rekenen op goede kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat Contimac Burghouwt’s keuze is voor de beste dompelpomp.

Zo maak jij de beste keuze

  • Toepassing: er zijn verschillende situaties waarbij je gebruik kunt maken van een dompelpomp. Baseer je keuze op de toepassing. Er zijn dompelpompen voor bouwplaatsen, landbouwgronden, gelders, zwembaden en meer.
  • Met of zonder vlotter: een dompelpomp met vlotter maakt het mogelijk om de pomp automatisch in en uit te schakelen. Als je een ruimte helemaal leeg moet pompen, doe je dit het beste manueel en is er geen vlotter nodig.
  • Details: kijk goed naar de ruimte die je nodig hebt en of het mogelijk is om de pomp hierin te plaatsen. Let ook op de capaciteit van de pomp.