Vuilniszakken / puinzakken

Dat er steeds meer aandacht is gekomen voor het recyclen van materialen heeft effect op het assortiment vuilniszakken / puinzakken. Het is niet meer voldoende om alle rommel maar in een vuilniszak te gooien, die weer in een grote container terecht komt om hem af te voeren. Afvalproducten moeten goed worden gescheiden en in de juiste vuilniszakken / puinzakken worden afgevoerd. Daarbij is het van steeds groter belang dat de zakken tijdens het transport niet kapot gaan. Want het opruimen van voor recycling geselecteerd afval is zeer kostbaar. Kies dus de vuilniszakken / puinzakken die zijn bedoeld van het afval dat je wilt afvoeren.

Lees meer

Plastic vuilniszakken / puinzakken

Het voordeel van plastic vuilniszakken is dat ze waterdicht zijn. Afval dat bij voorkeur niet nat mag worden omdat er dan schadelijke stoffen kunnen weglekken worden in plastic zakken afgevoerd. Een van de grootste nadelen van deze plastic zakken is, dat ze in vele kwaliteiten verkrijgbaar zijn. Sommige zijn extreem dun en kunnen erg gemakkelijk scheuren. Daar heb je op een bouwplaats niet zoveel aan. Het wordt daarom aangeraden om plastic vuilniszakken bij een groothandel te bestellen. Dan ben je verzekerd van plastic zakken die sterk genoeg zijn.

Het gebruik van vuilniszakken / puinzakken

Of je nu thuis bezig bent met een renovatie of op een bouwplaats; je kunt puinzakken prima gebruiken voor zwaar afval. Je kan er grote hoeveelheden papier, plastic, zand en zelfs tegels in doen. Afvalzakken / puinzakken zijn uiterst sterk, waardoor de kans dat ze tijdens het transport scheuren erg klein is. Je moet alleen oppassen met zeer scherpe materialen, zoals glasscherven en stukken metaal met punten en ruwe zijkanten. Er bestaan puin- en afvalzakken van verschillende materialen. Het meest voorkomend is plastic, maar vooral geweven puinzakken zijn in de afgelopen jaren erg populair geworden.

Geweven vuilniszakken / puinzakken

Als je gebruik maakt van geweven vuilniszakken / puinzakken heb je gegarandeerd een sterke zak. Deze zakken bestaan al jaren. Ze hadden vroeger een jute basis, maar nu worden ze gemaakt van een sterke synthetische vezel. Deze zakken kunnen bijna niet scheuren, zelfs als er zeer scherpe materialen in worden gedaan. Doordat het geweven materiaal lucht doorlaat neemt vuil in deze zakken minder ruimte in dan in dichtgebonden plastic zakken. Een nadeel van de geweven vuilniszakken / puinzakken is, dat ze niet waterdicht zijn. Daardoor is er een risico op lekkage van opgeloste afvalmaterialen als deze zakken in een container worden gegooid.