Schoonmaakartikelen

Bouwplaatsen staan niet bekend als de meest schone plekken, maar als bouwvakkers een kop koffie gaan drinken of willen eten is het prettig als de bouwkeet in elk geval een beetje schoon is. Om dat goed te doen heeft Burghouwt een aantal geschikte schoonmaakartikelen geselecteerd. Die zijn enerzijds afgestemd op het opruimen van stof en vuil dat wordt meegenomen van buiten. Anderzijds zijn er ook schoonmaakartikelen waarmee de koffie- en theevoorzieningen schoongemaakt kunnen worden. Natuurlijk zijn er ook spullen om de toiletten op orde te houden. Bij schoonmaakartikelen voor een bouwkeet is het van belang dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en dat ze robuust zijn.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Bezems voor in de bouwkeet

Eén van de meest handige schoonmaakartikelen om de vloer in en rond een bouwkeet gemakkelijk te reinigen is een bezem. Je kunt gebruik maken van verschillende soorten bezems. Het meest gemakkelijk om snel rommel op te vegen is een stadsbezem, een straatbezem of een zaalveger. Als er kleverige rommel op de vloer ligt kun je beter kiezen voor een scrub bezem met staaldraden. Om de vloer van de bouwkeet periodiek een keer goed schoon te maken gebruik je andere schoonmaakartikelen. Een schoonmaakzeem en een vloertrekker zijn dan handig. Kies dan wel een kwalitatief goede trekker van rubber met een versterkte waterkering.

Hulpmiddelen bij het vegen

Je kunt natuurlijk het vuil van de vloer van een bouwkeet simpelweg door de deur naar buiten vegen. Maar er is een nettere oplossing. Door gebruik te maken van een stofblik en een handveger wordt voorkomen dat al het vuil buiten de keet komt te liggen. Bij de schoonmaakartikelen voor een bouwkeet zijn ook wat robuustere materialen te vinden om de vloer te schrobben. Zoals een luiwagen met een paar schrobbers. Als er maar een klein stukje van de vloer vuil is geworden is de rommel vaak op te vegen met een handveger.

Overige schoonmaakartikelen

De vloer is vaak het snelst vuil in een bouwkeet, maar je moet ook andere plekken schoon kunnen maken. Om de tafel met het koffiezetapparaat en de waterkoker te reinigen wordt meestal een poetsdoek gebruikt. Als het nodig is om schoonmaakmiddelen te gebruiken wordt vaak gekozen voor een allesreiniger. De ramen van de bouwkeet worden gereinigd met een multireiniger. Eenmaal per dag moeten ook de toiletten schoongemaakt worden. Daarvoor zijn diverse schoonmaakartikelen beschikbaar, zoals toiletreinigers, toiletborstels en toiletblokken. Uiteraard zijn ook sponzen, een dweil en afwasborstels te vinden bij de schoonmaakartikelen.

Schoonmaakartikelen opbergen

Als ze niet worden gebruikt is het goed om de schoonmaakartikelen netjes op te ruimen. De flessen met reinigers kunnen vaak in een kast worden opgeborgen. Om de bezems op te hangen zijn speciale bezemsteelhouders verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat er verschillende soorten van deze houders zijn. Het hangt af van de dikte van de steel welke je moet gebruiken. Om altijd verzekerd te zijn van stevige poetsdoeken, wordt aangeraden om exemplaren uit te zoeken die niet pluizen en gemaakt zijn van doorgestikt materiaal. De kans dat die beschadigen doordat ze ergens aan blijven haken is een stuk kleiner.