Koffiezetapparaten en waterkokers

De pauzes in de bouwkeet zijn voor veel werknemers op een bouwplaats belangrijke momenten van de dag. Met behulp van koffiezetapparaten en waterkokers kunnen ze een lekkere bak koffie zetten of een kop oplossoep klaarmaken. Als je bezig bent met de inrichting van een bouwkeet is het goed om er rekening mee te houden dat niet alle koffiezetapparaten en waterkokers daarvoor geschikt zijn. In een bouwkeet is het vaak behoorlijk stoffig. De apparaten moeten daar goed tegen kunnen en niet telkens defect raken. Van bouwvakkers is ook bekend dat ze over het algemeen tamelijk ruw omspringen met apparatuur. Koffiezetapparaten en waterkokers moeten daarom robuust zijn.

Lees meer

Veel capaciteit nodig

Als bouwvakkers en installateurs van een bouwplaats in groepjes pauze houden betekent dit dat er in korte tijd veel koffie moet worden gezet en een ruime hoeveelheid water aan de kook moet kunnen worden gebracht. De capaciteit van de koffiezetapparaten en waterkokers moet daarom ruim voldoende zijn. Aanbevolen wordt om apparaten aan te schaffen die minimaal 12 koppen koffie per keer kunnen zetten. Het is ook van belang dat de koffie snel klaar is. Werknemers op een bouwplaats hebben niet zulke lange pauzes en zij willen graag vanaf het begin van hun pauze van hun koffie, thee of soep kunnen genieten.

Veiligheidsvoorzieningen

In een bouwkeet is het belangrijker dan op andere plekken dat de koffiezetapparaten en waterkokers voorzien zijn van goede veiligheidsvoorzieningen. DE apparaten moeten bijvoorbeeld een goede lekstop hebben, voor het geval dat iemand alvast een kop koffie uit de kan haalt tijdens het zetten. In een bouwkeet is de kans aanwezig dat de werknemers tijdens het zetten van de koffie weggeroepen worden voor een noodgeval. Het is prettig om te weten dat het apparaat zichzelf dan na verloop van tijd vanzelf uitschakelt. Er kan dus geen brand ontstaan en er is ook geen risico op het droogkoken van de koffiezetapparaten en waterkokers , met alle daaruit voortvloeiende schoonmaakwerkzaamheden tot gevolg.

Handige voorzieningen in de bouwkeet

Voor het gebruik in een bouwkeet moet het gebruiksgemak van koffiezetapparaten en waterkokers groot zijn. Het waterreservoir van koffiezetapparaten moet goed toegankelijk zijn. Ook de filterhouder moet gemakkelijk uit te klappen zijn en goed toegankelijk zijn. De kans op schade is dan een stuk kleiner. Een handige voorziening voor koffiezetapparaten en waterkokers in een bouwkeet is een thermoskan. Je kunt dan aan het einde van een pauze een nieuwe kan koffie zetten voor de volgende groep die pauze heeft.

Koffie zetten zonder stroomvoorziening

Er zijn bouwplaatsen waar nog geen nutsvoorzieningen zijn aangelegd. Er is dus nog geen gas, water of stroom. Om toch koffie te kunnen zetten kun je gebruik maken van gespecialiseerde koffiezetapparaten en waterkokers. Die werken op een accu, vaak dezelfde typen die worden gebruikt in boormachines. Deze apparaten hebben een lage capaciteit. Je kunt ongeveer drie koppen koffie of heet water zetten met een volle accu. Er is wel keus om filterkoffie te zetten of koffie te maken met behulp van pads. Deze koffiezetapparaten en waterkokers zijn echt bedoeld als noodvoorziening voor kleine groepen werknemers.