Hijsbanden

Wat je ook zoekt en welke klus je ook moet uitvoeren: bij Burghouwt ben je op de juiste plek voor het vinden van kwalitatief gereedschap. En omdat je hier zeker bent van kwaliteit, kun je jouw klus altijd goed en snel uitvoeren. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is dan ook niet voor niets al jaren onze slogan. We helpen jou graag met het aanschaffen van de beste producten zodat het voor jou nog makkelijker is om je klus te klaren. Op deze pagina vind je ons assortiment van hijsbanden: ontdek je opties en lees hoe je de beste hijsband kiest voor jouw klus.

Lees meer

Wat kun je met een hijsband?

Een hijsband is een gereedschap waarmee het mogelijk is om een bepaalde last te verplaatsen. Een hijsband is een band die is gemaakt van kunststofvezels of draden. Deze zijn voorzien van een beschermend omhulsel. Je kunt daarnaast ook kiezen een hijsband die is ingebed in een dragend materiaal. Met een hijsband zorg je niet alleen voor gemak, maar ook voor meer veiligheid. Een hijsband stelt je in staat sneller te werken.

De mogelijkheden voor een goede hijsband

Een hijsband is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en het is daarnaast per hijsband verschillend hoeveel last er gedragen kan worden. Het is mogelijk om voor enkelvoudige en samengestelde hijsbanden te kiezen. De lengte van een hijsband varieert van 2 tot 10 meter.

  • Enkelvoudige hijsband: band die is uitgerust met een rondstrop, eindloos of met versterkte lussen aan beide uiteinden.
  • Samengestelde hijsband: band met een enkele lengte, een tweesprong of een viersprong.

Wat is de beste hijsband voor je klus?

  • Toepassing: een hijsband is voor de meeste hijsklussen in te zetten, maar niet als het gaat om chemicaliën, vetten, zuren, hete vloeistoffen en temperaturen boven de 80 of onder de -40 graden.
  • Uitvoering: je kunt kiezen voor enkelvoudige of samengestelde hijsbanden. Voor de meeste klussen is een enkelvoudige hijsband voldoende. Deze vind je volop in het assortiment van Burghouwt.
  • Last: bekijk goed welke last een hijsband maximaal kan dragen. Dit kun je bepalen op basis van het materiaal of voorwerp dat je wilt gaan verplaatsen. De maximale last staat altijd aangegeven bij een hijsband.
  • Accessoires: kijk ook of je nog accessoires moet aanschaffen voor het optimale gebruik van de hijsband, zoals een hijsoog. Bekijk alle mogelijkheden in het Burghouwt assortiment.