Hijsmaterialen

Het kan zomaar voorkomen dat je tijdens een klus bepaalde materialen of voorwerpen omhoog moet hijsen. In dit geval is het belangrijk dat je hierbij het juiste hijsmateriaal gebruikt. Bij Burghouwt vind je een aanbod van hijsmaterialen. Je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden, maar van één ding kun je verzekerd zijn: je kiest altijd voor de beste kwaliteit. 'Verstandig bouwen, samen met Burghouwt' is niet voor niets al jaren onze zienswijze. We helpen onze klanten graag met verstandig klussen en daarvoor bieden we alleen het beste gereedschap aan. Bekijk hier alle hijsmaterialen en ontdek hoe je de beste keuze maakt.

Lees meer

Wat valt er onder hijsmaterialen?

Je gebruikt hijsmaterialen voor het omhoog hijsen van voorwerpen of materialen. Het gaat meestal om zwaardere materialen, waardoor je veel baat hebt bij stevig gereedschap. In het assortiment hijsmaterialen van Burghouwt vind je verschillende belangrijke onderdelen:

  • Hijsbanden: een hijsband is een tool voor het verplaatsen van last. Een hijsband is gemaakt van kunststofvezels of draden, welke zijn voorzien van een beschermd omhulsel. Het is ook mogelijk om een hijsband te kiezen die is ingebed in een dragend materiaal.
  • Hijsogen: een hijsoog is een tool die je inzet als tijdelijk hijspunt. Zodra de last is verplaatst zal ook het hijsoog weer verwijderd worden om gebruikt te worden voor de volgende hijsklus.

Dit heb je nodig voor je klus

Wanneer je aan de slag gaat met het hijsen van verschillende materialen heb je hiervoor in ieder geval een hijsband nodig, maar ook een hijsoog is hierbij aan te raden. Je kunt kiezen voor een enkelvoudige of dubbelvoudige hijsband. Verder is het voor het gebruik van hijsmateriaal mogelijk ook nog slim om extra’s aan te schaffen voor de optimale beveiliging, zoals speciale haken, hoekbeschermers of een beschermhoes.

In 3 stappen naar het beste hijsmateriaal

  • Belasting: hijsmateriaal als een hijsband is geschikt voor een maximale last. Dit staat duidelijk aangegeven in de beschrijving van een hijsband.
  • Opties: op basis van het te hijsen materiaal of voorwerp kun je bepalen welke hijsmaterialen voor jou de juiste keuze zijn. Vergelijk de opties met elkaar om een goede keuze te maken.
  • Details: vergeet niet naar details van hijsmaterialen te kijken. Zo kan een hijsoog voor speciale materialen geschikt zijn en is het ook belangrijk om de juiste maat te kiezen.