Speciekuipen

Bij Burghouwt staat verstandig bouwen centraal en dit betekent dat we er alles aan doen om onze klanten te helpen in het vinden van het beste gereedschap. Want wij geloven dat goed gereedschap de basis is voor een correcte uitvoering van iedere klus. Je kunt dan ook altijd bij ons terecht voor het aanschaffen van kwalitatieve producten: van speciekuipen tot freesmachines. Bekijk hier het aanbod van speciekuipen en lees meer over het vinden van de beste speciekuip voor jouw klus. Zo kun je verzekerd zijn van een goede uitvoering.

Lees meer

Het gebruik van speciekuipen

Een speciekuip is natuurlijk bekend als het gereedschap waarmee je specie in kunt aanmaken. Dit gebruik je vervolgens weer om te metselen, maar je kunt hierin ook beton en pleisterwerk klaarmaken. Specie zorgt ervoor dat stenen stevig aan elkaar zitten: het is een dichte substantie dat een redelijk hoog gewicht heeft. Het is dan ook belangrijk om gebruik te maken van een goede en stevige bak: een speciekuip.

De speciekuip is in de meeste gevallen gemaakt van dik kunststof en is daarnaast ook voorzien van een stevige bodem met een kruis. Er zijn ronde, maar ook rechthoekige speciekuipen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende formaten. Een speciekuip kan ook worden gebruikt voor de opslag van zand, stenen of aarde.

Wat is een goede keuze?

  • Toepassing: de manier waarop je de speciekuip gaat gebruiken is een belangrijk punt in het maken van een keuze. Wanneer je het voor hobby gebruikt hoef je minder strenge eisen te stellen aan de kuip dan wanneer je dit voor een klus aanschaft.
  • Vorm: een ronde speciekuip maakt het makkelijk om specie langs de zijkanten met de troffel te schrapen, dit is met een rechthoekige kuip wat lastiger omdat er sprake is van hoeken.
  • Inhoud: hoe meer specie je wilt maken, hoe groter de speciekuip moet zijn. Je hebt de keuze uit 20 liter, 40 liter, 65 liter, 90 liter en 125 liter.
  • Materiaal: zorg dat je kiest voor een speciekuip gemaakt van dik kunststof, voorzien van een extra stevige onderkant.

Bekijk de voordelen van een speciekuip

Een speciekuip is zeer breed inzetbaar: niet alleen om mee te klussen, maar ook voor opslag en tal van andere toepassingen. Daarnaast is een speciekuip ook extra stevig en kan het daardoor heel veel gewicht aan. Of je nu specie gaat klaarmaken in deze kuip of een ander product in de bak doet: dit is geen enkel probleem. Daarnaast heb je heel wat mogelijkheden als het gaat om inhoud. Van 20 liter tot 125 liter: je kunt daardoor altijd een speciekuip vinden die aan jouw wensen voldoet.