Looplampen

Ben je op zoek naar een goede looplamp? Bij Burghouwt helpen we je graag met alle facetten van een klus. Denk hierbij niet alleen aan de voorbereiding, maar ook aan de uitvoering en de afwerking. Tijdens een klus in een donkere ruimte kun je wel goed licht gebruiken en de aanschaf van een looplamp is dan een van de mogelijkheden. Hier ontdek je de voordelen van een looplamp en wanneer dit type lamp handiger is dan bijvoorbeeld een bouwlamp. Ook lees je hier wat Burghouwt’s keuze is voor de beste looplamp van dit moment.

Lees meer

Ontdek de waarde van een goede looplamp

De looplamp is een type lamp die vooral wordt gebruikt in de bouw, onder andere door elektriciens. De lamp wordt met name veel gebruikt in kruipruimtes. Een lamp is via een snoer en contactdoos verbonden met het lichtnet; er zijn ook looplampen op accu. Een looplamp neem je dan ook gemakkelijk mee in de hand, zonder dat deze warm wordt aan je handen. Je kunt een looplamp vervolgens ophangen of neerzetten om zo voldoende licht te creëren in een ruimte. Waarom is het handig om gebruik te maken van een looplamp? Looplampen zijn een goede keuze vanwege de volgende redenen:

  • Compact: looplampen zijn klein en smal en kan daardoor heel gemakkelijk overal opgehangen worden zonder dat je er hinder van ondervindt tijdens je werk. Een bouwlamp op de grond kan soms behoorlijk in de weg staan.
  • Veel licht: hang je een looplamp op, dan wordt de hele ruimte meteen verlicht en kun je alles goed zien. Wil je iets nog beter zien? Dan pak je de looplamp gemakkelijk op en houdt je deze dichtbij.
  • Verplaatsen: meenemen of laten hangen, je kunt de looplamp gemakkelijk verplaatsen tijdens het uitvoeren van een klus.
  • Niet warm: de lamp wordt niet warm en is daardoor gemakkelijk in de hand vast te houden. Je bent volledig zeker van veiligheid.