Bouwlampen

Goede verlichting is belangrijk bij het uitvoeren van een klus. En wanneer je vroeg in de ochtend of later op de dag aan de gang gaat, of wellicht in een ruimte zonder ramen, is het belangrijk dat je alles goed kunt zien. Het aanschaffen van een kwalitatieve bouwlamp is dan ook altijd aan te raden. Maar wat zijn nu de beste bouwlampen waar je voor kunt kiezen en wat zijn de aandachtspunten om mee te nemen zodat je een juiste keuze maakt? Hier lees je alles wat je moet weten én ontdek je Burghouwt’s keuze in de best bouwlamp die momenteel verkrijgbaar is.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Wat zijn de voordelen van een bouwlamp?

Een bouwlamp brengt verschillende voordelen met zich mee. De bouwlamp is perfect voor de donkere maanden waarin het soms lastig is om werkzaamheden uit te voeren, aangezien er maar weinig daglicht is. Een bouwlamp verlicht een groot deel van een ruimte en biedt daarmee direct veel gemak. Het is bijvoorbeeld handiger dan een zaklamp, die je telkens vast moet blijven houden wil je iets goed kunnen zien. Een bouwlamp plaats je ergens in de ruimte en kun je altijd verschuiven wanneer je net wat meer licht nodig hebt op een specifieke plek. De meeste bouwlampen kan je op een bijbehorend statief plaatsen. Een bouwlamp is daarnaast relatief goedkoop in aanschaf en heeft over het algemeen een lange levensduur.

Bouwlamp kopen: dit zijn de aandachtspunten

Voordat je een bouwlamp gaat kopen is het slim om naar de specificaties te kijken. Er zijn meerdere bouwlampen verkrijgbaar en het is zonde om de verkeerde te kopen. Hier lees je waar je onder andere op kunt letten:

  • Hoeveelheid licht: de hoeveelheid licht zegt veel over de mate waarop een ruimte verlicht wordt. Dit wordt uitgedrukt in lumen.
  • Aansturing: op welke manier wordt de bouwlamp aangestuurd? Kijk of het gaat om netstroom of een adapter. Een bouwlamp met accu is ook een goede keuze wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt.
  • Lichtbron: wat voor soort lampen zitten er in de bouwlamp? Er zijn bouwlampen met halogeen licht, maar ook bouwlampen met ledlampen. Over het algemeen gaan ledlampen lang mee en daarnaast geeft dit een helder ligt.

Burghouwt’s keuze in de beste bouwlampen

Burghouwt kiest voor Festool als beste merk voor bouwlampen. Festool biedt zeer hoge kwaliteit bouwlampen en is dan ook geen onbekende naam als het gaat om gereedschap voor de bouw. Veel professionals kiezen dan ook voor de producten van Festool: je kunt altijd rekenen op goede kwaliteit. Daarnaast biedt Festool verschillende mogelijkheden. Er zijn kant-en-klare sets verkrijgbaar van bouwlampen in een opbergkist of met een standaard. Je kunt ook losse lampen kopen van Festool. Dit maakt Festool Burghouwt’s keuze in de beste bouwlampen.