Afdekfolies

Op zoek naar een goede afdekfolie? Bij Burghouwt vind je een ruim assortiment van afdekfolies, waardoor je altijd het gewenste product kunt aanschaffen. Hier ontdek je niet alleen alle soorten afdekfolie, maar lees je ook hoe je de beste keuze maakt voor jouw klus. Voordat je een afdekfolie gaat kopen is het daarnaast ook belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hier lees je alle aandachtspunten voor het aanschaffen van een afdekfolie. Bekijk alle mogelijkheden bij Burghouwt en kies voor een kwalitatieve afdekfolie.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Waarvoor gebruik je afdekfolie?

Er zijn verschillende toepassingen waar je afdekfolie voor gebruikt. Ga je aan de slag met een schilderklus? Dan wil je jouw meubels en andere spullen natuurlijk beschermen tegen stof en verfspetters. In dit geval is het dan ook aan te raden om afdekfolie te gebruiken. Maar afdekfolie is daarnaast ook te gebruiken voor het afdekken van trappen en andere plekken om zo vlekken of vuil te voorkomen. Wanneer je gaat schilderen, metselen of stucen is het altijd aan te raden om voor afdekfolie te kiezen. Op deze manier voorkom je niet alleen vuil, maar kun je ook veel sneller werken, omdat je minder voorzichtig hoeft te zijn.

De beste afdekfolie voor jouw klus kies je zo

Er zijn verschillende soorten afdekfolie verkrijgbaar en daarom is het slim om eerst goed te kijken naar de klus die jij gaat uitvoeren en welke folie hier goed bij past. Er zijn speciale afdekfolies voor muren die je kunt gebruiken tijdens het metselen en spouwen. Ook voor stucen en schilderen zijn er speciale afdekfolies te vinden. Bij Burghouwt in het assortiment vind je altijd de producten die jij nodig hebt, zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een afdekfolie? Dat lees je in onderstaand overzicht.

Aandachtspunten voor afdekfolie kiezen

 • Toepassing: zoals eerder aangegeven is het belangrijk om eerst goed te kijken naar de toepassing waar je het afdekfolie voor wilt gaan gebruiken. Er zijn ook speciale anti-slip folies die je in huis of de werkplaats neer kunt leggen. In sommige gevallen is het een betere keuze om voor een dekkleed te kiezen.
 • Afmeting: het is zonde wanneer je een te klein afdekfolie aanschaft. Bekijk daarom eerst het oppervlak waar je aan de slag gaat en baseer op basis hiervan welke maat het afdekfolie moet hebben.
 • Dikte: een afdekzeil moet dik genoeg zijn om voldoende bescherming te bieden. Zorg ervoor dat je hier eerst goed naar kijkt.
 • Kwaliteit: ook de kwaliteit van een afdekfolie speelt een belangrijke rol. Het is dan ook belangrijk om hier naar te kijken. Vergelijk meerdere opties op dikte, coating, toepassing en materiaal.