Plaatschroeven

Plaatschroeven zijn in talloze uitvoeringen te koop. Behalve dat ze variëren in lengte en dikte zijn er ook verschillen in het materiaal waarvan de schroeven zijn gemaakt, de kop en de draad die er op zit. Het is afhankelijk van het soort plaatmateriaal welke schroeven je daar het beste voor kunt gebruiken. Bij Burghouwt is een flink assortiment aan plaatschroeven voor professioneel gebruik te vinden. De medewerkers kunnen advies geven over de specifieke toepassing van de producten en de gereedschappen die nodig zijn voor de juiste montage van de schroeven. Professioneel gereedschap is ook bij Burghouwt verkrijgbaar.

Lees meer

Materiaal en kop

De meeste professionele plaatschroeven zijn verkrijgbaar in een verzinkte en een RVS uitvoering. Dat zijn beide harde materialen, die niet snel breken en niet roesten. Daardoor zijn deze schroeven met name geschikt voor gebruik buitenshuis. Plaatschroeven zijn bedoeld om allerlei platen vast te zetten, zowel van hout, kunststof als metaal. Afhankelijk van het materiaal van de plaat moet je een geschikte schroefkop kiezen. Om houten platen onzichtbaar te monteren is een schroef met een platte kop handig. Die verzinkt helemaal in het hout. Voor kunststof en metaal zijn schroeven met een cilinderkop beter geschikt. Zo’n type schroefkop zorgt bij deze platen voor een sterkere verbinding.

Burghouwt’s keuze in de beste plaatschroeven

De meeste plaatschroeven in het assortiment bij Burghouwt zijn van het merk Grabber. Dat is een bedrijf dat kwalitatief zeer goede schroeven maakt. De schroeven zijn sterk en hebben een goede aandrijving, ongeacht het benodigde schroefbit. Als wordt gekozen voor plaatschroeven die zichzelf in het materiaal boren zijn de producten van Grabber voorzien van een scherpe boorpunt. Voor een sterke verbinding is het schroefdraad speciaal behandeld om soepel het materiaal in te draaien. Uiteraard is het afhankelijk van het plaatmateriaal of de schroefgaten moeten worden voorgeboord. Bij de zachtere materialen volstaat het aanbrengen van een markering met een drevel.

Kies de juiste plaatschroeven

Het is van belang om voor het bevestigen van plaatmateriaal met schroeven voldoende aandacht te besteden aan de soort schroef. Als je de verkeerde typen gebruikt zal het resultaat minder stevig zijn. Plaatschroeven voor houten platen hebben een andere schroefdraad dan schroeven die worden gebruik voor het bevestigen van kunststof platen. Als je schroeven voor houten platen in kunststof of metaal gebruikt kunnen ofwel de schroeven kapot gaan, of de sterkte van de verbinding laat te wensen over. Neem dus de tijd om de informatie bij de producten goed te lezen.