Glaslatschroeven

Glaslatschroeven worden gebruikt om kleine latjes te monteren, zonder dat het nodig is om voor te boren. Dat wordt onder anderen gebruikt bij het vastzetten van latjes in de kozijnen om ruiten te vergrendelen. Deze schroeven zijn niet groot, maar hebben wel bijzondere kenmerken. Want glaslatschroeven boren zeer nauwkeurig een gaatje in de latjes en de ondergrond, zonder kans op splijten van het hout. Het zijn daarnaast schroeven die niet kunnen roesten en voor een zeer fraaie en sierlijke uitstraling zorgen.

Lees meer

Boren en frezen

Glaslatschroeven zijn vrijwel uitsluitend verkrijgbaar in een lengte van 40 millimeter met een dikte van 3,5 millimeter. De schroeven zijn gemaakt van RVS of van verzinkt staal. Daardoor kunnen ze niet roesten. De RVS versie blijft lange tijd mooi glimmen. In technisch opzicht zijn deze schroeven echte gereedschappen. De scherpe boorpunt zorgt ervoor dat glaslatschroeven op exact de juiste plaats komen te zitten. Een freesconstructie onder de schroefkop zorgt voor een gladde afwerking, waardoor de schroef netjes in het latje komt te zitten. Als aandrijving wordt een Pozidrive bit of een Torx bit in de platte schroefkop gebruikt. Die zorgt voor maximale controle over de boorrichting tijdens het vastdraaien.

Burghouwt’s keuze in Spax glaslatschroeven

Bij Burghouwt in het assortiment zijn veel producten van Spax te vinden. Deze producten, waaronder de glaslatschroeven, onderscheiden zich door een uitstekende kwaliteit. Het bijzondere aan Spax is, dat het bedrijf zich focust op alle aspecten van de schroeven. Dus niet alleen op de materiaalkeuze, de sterkte, de schroefdraad, de aandrijving of de schroefkop. De gehele schroef speelt een rol bij de montage en het is te merken dat het bedrijf onderzoek doet naar de dynamische processen tijdens de montage. De kwaliteit is goed geborgd, want een verpakking met Spax bevat zelden een beschadigd product.

Montage met glaslatschroeven

Om een latje langs een kozijn netjes en stevig te bevestigen, moet nauwkeurig worden gewerkt. Dat betekent dat de lat exact op de juiste plek moet worden afgetekend en met voldoende schroeven moet worden gefixeerd. Bij glaslatschroeven is het niet zo erg als er wat meer schroeven worden gebruikt, want het zijn fraai afgewerkte producten, die niet storend zijn. Het bevestigen kan uiteraard met een schroevendraaier met het juiste bit, maar als een schroefmachine wordt gebruikt is de controle op het boren en vastschroeven groter. Soms is vanwege de beschikbare ruimte echter een schroevendraaier nodig.

Materiaal van de latten

Een kenmerk van glaslatten is, dat die vaak zijn gemaakt van hardhout. Dat is logisch, want het zijn producten die in het zicht zitten en dan is het niet de bedoeling dat ze onder invloed van de weersomstandigheden snel aangetast worden. Dat hardhout wordt gebruikt is geen bezwaar voor de glaslatschroeven. De boorpunt is zo scherp, dat die moeiteloos door het hout boort. Door de uitgekiende constructie van de glaslatschroeven is het risico op splijten van de latten minimaal. Als je passende bits nodig hebt voor de montage zijn die ook bij Burghouwt te bestellen.