Gipsplaat- en Fermacellschroeven

Gipsplaat- en Fermacell schroeven worden gebruikt om in zeer hoog tempo gipsplaten of stucplaten stevig vast te schroeven. Deze schroeven zijn gemaakt van staal en voorzien van een speciale laag. Die zorgt ervoor dat er geen chemische reactie optreedt tussen de gipsplaten en de schroeven. Door een chemische reactie zouden de schroeven gaan roesten en na verloop van tijd verzwakken. De beschermlaag zorgt er ook voor dat er geen verkleuring van de gipsplaten plaatsvindt. Bij gipsplaat- en Fermacellschroeven is het niet nodig om voor te boren. Alle schroeven hebben een borende punt. Er zijn gipsplaatschroeven verkrijgbaar voor montage in hout of in metalen strippen.

Lees meer

Montage op een skelet

Stucplaten en gipsplaten worden vrijwel altijd met gipsplaat- en Fermacellschroeven op een houten of metalen skelet gemonteerd. De fijne of juist grove draad zorgt ervoor dat de schroeven goed houvast hebben in de ondergrond, zodat de platen stevig worden bevestigd. Fermacell platen of wel gipsvezelplaten zijn wat lastiger te monteren met gewone gipsplaatschroeven. Daarvoor zijn echter speciale gipsplaat- en Fermacellschroeven met een HiLo schroefdraad. Deze draad heeft een in elkaar gevlochten fijne en grove draad ineen. Dat heeft als effect dat de schroeven altijd goed grip hebben op de platen en op de ondergrond. De scherpe boorpunt staat garant voor een goede doorboring van de gipsvezelplaten.

Burghouwt’s keuze in Gipsplaat- en Fermacellschroeven

Er wordt door Burghouwt bewust en met verstand van zaken gekozen voor producten van een zeer hoge kwaliteit. Door deze producten te gebruiken is een professional verzekerd van een goed resultaat. Het komt maar zelden voor dat een partij schroeven exemplaren bevat die niet aan de maximale kwaliteitseisen voldoet.

Beschadigingen voorkomen

Gipsplaten zijn erg gevoelig voor beschadigingen. Als je de platen ergens tegenaan stoot of de gipsplaat- en Fermacellschroeven iets te diep in het materiaal draait, veroorzaakt dat meteen een vervelende beschadiging. Die kan wel worden weggewerkt, maar dat kost extra tijd. Het is beter om te voorkomen dat er beschadigingen ontstaan. Dat kan met een speciale schroefbit met een dieptestop. Daarmee zal een schroef nooit te diep in een plaat worden gedraaid en is een nette afwerking gegarandeerd. Burghouwt kan voor de gipsplaat- en Fermacellschroeven bits met dieptestop leveren. Om absoluut zeker te zijn dat de juiste bit wordt geleverd kunnen de helpdeskmedewerkers advies geven.

Gipsplaat- en Fermacellschroeven op band

Voor bedrijven die zich dagelijks bezighouden met het monteren van gipsplaten zijn er speciale schroefmachines ontwikkeld, waarmee het vastschroeven van de platen met gipsplaat- en Fermacellschroeven supersnel gaat. De schroeven zijn op een band gemonteerd en worden door de machine in hoog tempo bijna automatisch in de platen geschroefd. Bij Burghouwt zijn de meeste gipsplaat- en Fermacellschroeven zowel verkrijgbaar als losse schroeven als op een band. Je kunt de verschillende soorten schroeven vinden in de webshop.