Anti-inbraakschroeven

Anti-inbraakschroeven dragen bij aan een gevoel van veiligheid. Door deze schroeven te gebruiken is de kans een stuk kleiner dat inbrekers er in slagen om in te breken. Met anti-inbraakschroeven wordt dus rust en veiligheid gecreëerd. Vooral bij mensen die al eens het slachtoffer zijn geweest van een inbraak met diefstal van waardevolle spullen zorgt het idee dan niemand binnen kan komen voor een prettig gevoel. Anti-inbraakschroeven worden gebruikt voor schroefverbindingen, die van buitenaf toegankelijk zijn. Dit zijn immers de plekken waar inbrekers het liefst door proberen naar binnen te komen, simpelweg door de schroeven los te draaien.

Lees meer

Hoe werkt een anti-inbraakschroef?

Anti-inbraakschroeven worden ook wel eenrichtingsschroeven of 1-toerschroeven genoemd. De naam geeft aan dat deze schroeven maar naar één richting gedraaid kunnen worden, namelijk de richting waarmee ze worden vastgedraaid. Dat wordt bereikt door een speciale vorm van de kop van de schroef. Daar kun je een schroevendraaier in plaatsen, die alleen rechtsom draait. Linksom is er geen rand waar de schroevendraaier grip op heeft. Dit is een zeer effectieve manier om te voorkomen dat eenmaal vastgedraaide schroeven in een kozijn worden losgedraaid. Als inbrekers deze anti-inbraakschroeven tegenkomen nemen ze meestal niet eens de moeite om te proberen binnen te komen.

Burghouwt’s keuze in anti-inbraakschroeven

Een anti-inbraakschroef wordt altijd aan de buitenzijde van een woning gebruikt en moet bestand zijn tegen de invloeden van het weer. De schroeven worden gemaakt van kwalitatief goed RVS, dat niet kan roesten. Op basis van de gewenste kwaliteit zijn in het assortiment van Burghouwt veel van deze producten te vinden van DX. Dat is een bekende leverancier van topkwaliteit schroeven, die jarenlang meegaan zonder lelijk te worden. Als er anti-inbraakschroeven van DX in het kozijn worden gezet, is dat dus blijvend een fraai gezicht. De schroeven, die een bolle kop hebben, kunnen niet weer uit het kozijn worden gedraaid.

Anti-inbraakschroeven verwijderen

Als ergens anti-inbraakschroeven in zijn gedraaid is het onvermijdelijk dat die een keer verwijderd moeten worden, bijvoorbeeld voor onderhoud of om de ramen te vervangen. Dat kan maar op één manier. Als de schroeven verwijderd zijn kunnen ze niet opnieuw worden gebruikt.

Andere opties

Het succes van anti-inbraakschroeven is tegelijkertijd het grootste nadeel. Als de schroeven eenmaal zijn geplaatst kunnen ze niet meer worden losgedraaid zonder dat er een aanzienlijke kans is op beschadiging van de ramen, deuren of kozijnen. Als dat een bezwaar is, zijn er andere mogelijkheden om te voorkomen dat inbrekers de woning binnendringen. Daarbij kan worden gedacht aan goede sloten op de deuren en kozijnen, een anti-inbraakstrip, dievenklauwen, doorklimbeveiligingen of elektronische sloten. Het is ook mogelijk om een camerasysteem te plaatsen. Als de kosten van beveiliging van de woning echter laag moeten blijven zijn anti-inbraakschroeven zonder twijfel de beste oplossing.