Volgplaten

Het bevestigen van schroeven en moeren doe je met speciale materialen zoals ringen en platen. Op deze pagina vind je dan ook een aanbod van de volgplaten bij Burghouwt. Hier kun je niet alleen heel gemakkelijk en snel vinden wat je zoekt, maar ben je ook altijd verzekerd van de beste kwaliteit. Bij Burghouwt doen we er alles aan om jou te helpen met je klus, en daarom kun je hier terecht voor volgplaten van de beste kwaliteit. Verstandig bouwen, samen met Burghouwt: wij staan voor je klaar om jouw klus op de beste manier uit te voeren. Ontdek hier jouw mogelijkheden met volgplaten.

Lees meer

Wat zijn volgplaten?

Volgplaten zijn vlakke vierkante plaatjes, verkrijgbaar in diverse afmetingen. Deze volgplaten, ook wel sluitplaten genoemd, hebben een gat in het midden waarmee het mogelijk is om onder andere zware houtverbindingen te creëren. Een volgplaat is over het algemeen gemaakt van staal met een verzinkte afwerking, waardoor je verzekerd bent van een sterke tool. Dit is dan ook de reden dat volgplaten over het algemeen worden gebruikt voor het zwaardere werk. In het assortiment van Burghouwt vind je een ruim aanbod van verschillende soorten volgplaten in diverse afmetingen. Op deze manier is het altijd mogelijk om de juiste volgplaten te vinden voor jouw klus.

Toepassing van volgplaten

Volgplaten kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Ze worden over het algemeen ingezet bij solide bout- en moerverbindingen voor zwaarder werk. Denk hierbij aan beton en hout. In de beton- en houtindustrie worden de volgplaten dan ook veel gebruikt. Deze kleine, vierkante platen bieden extra kracht bij het bevestigen van beton of hout met bouten en moeren. Je bent er met een volgplaat zeker van dat je een stevige verbinding maakt en dat de bout of moer niet zomaar los komt. Behalve in de beton- en houtindustrie is het ook mogelijk om volgplaten voor andere doeleinden te gebruiken.