Veerringen

Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan een correcte uitvoering van een klus en daarom vinden we het belangrijk om alleen de beste producten aan jou aan te bieden. Met goede producten ben je beter in staat je klus goed uit te voeren en profiteer je ook van het best mogelijke resultaat, daar helpen we je graag bij. Bekijk hier het complete aanbod van veerringen, zodat je voor jezelf kunt bepalen wat voor jouw klus de beste keuze is. En omdat je verzekerd bent van kwaliteit, doe je gegarandeerd een goede aankoop.

Lees meer

Wat zijn veerringen?

Veerringen zijn vlakke voorwerpen in de vorm van een ring: het is een cirkel met een gat in het midden. Hier past precies een schroef of draadeinde in. Een veerring wordt meestal onder een schroef, bout of moer geplaatst. Het gebruik van veerringen komt veel voor, omdat dit bevestigingsmateriaal onmisbaar is voor het vastmaken van bouten, moeren of schroeven. Het is dan ook altijd belangrijk om goede veerringen aan te schaffen wanneer je hiermee aan de slag gaat. De beste veerringen bestel je gemakkelijk en snel online bij Burghouwt, waardoor je altijd de juiste producten in huis hebt voor je klus.

Alles over het gebruik van veerringen

Veerringen worden gebruikt voor het bevestigen van bouten en moeren. Het grote voordeel van een veerring is dat deze voorkomt dat een bout of moer los trilt. Je kunt een veerring dus zien als een extra versteviging. Veerringen zullen altijd licht vervormen wanneer je ze strak aandraait. Dit zorgt ervoor dat een bout of moer extra stevig vast komt te zitten en dat je verzekerd bent van een goede bevestiging. Het maakt niet uit welke klus je gaat uitvoeren: wanneer je aan de slag gaat met het aan elkaar maken van twee onderdelen heb je baat bij het aanschaffen van veerringen. Verderop lees je hoe je de beste keuze maakt voor jouw klus.

De beste veerringen kiezen doe je zo

Voordat je aan de slag gaat met je klus, is het belangrijk om de juiste producten hiervoor in huis te halen. Je hebt natuurlijk de nodige bouten en moeren, maar je moet ook nog goede veerringen aanschaffen. Hoe zorg je ervoor dat je de beste keuze maakt op dit gebied? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten:

  • Diameter: zorg ervoor dat je de veerringen koopt in de juiste diameter. Ze zijn verkrijgbaar tussen 3 mm en 36 mm. Kies daarom altijd eerst de schroeven en kies op basis daarvan welk type veerring je nodig hebt, zodat je verzekerd bent van een goede bevestiging.
  • Type veerring: er zijn verschillende soorten veerringen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een veerring met kartels, ook wel tandveerringen genoemd, voor extra stevigheid. Je kunt ook kiezen voor veerringen met openstaand uiteinde of een schotelveerring. Wat jij kiest, is afhankelijk van de stevigheid die je wenst.