Sluitringen

Op zoek naar goede sluitringen? Voor topkwaliteit sluitringen en ander bevestigingsmateriaal ben je bij Burghouwt altijd op de juiste plek. We bieden een ruim aanbod met kwalitatieve sluitringen en zorgen er dan ook voor dat jij in staat bent de beste keuze te maken voor jouw klus. Verstandig bouwen begint voor ons bij het aanschaffen van topkwaliteit producten, hoe klein deze ook zijn. Goede sluitringen maken een kwalitatieve verbinding mogelijk en zijn in veel gevallen onmisbaar. Bekijk hier alle mogelijkheden, ontdek hoe je de beste keuze maakt en bestel eenvoudig en snel online in de webshop.

Lees meer

Wat zijn sluitringen?

Sluitringen zijn een zeer bekende soort bevestigingsmateriaal. Het gaat om kleine, metalen vlakken met een gat in het midden die verkrijgbaar zijn in diverse afmetingen, waardoor het altijd mogelijk is de juiste keuze te maken voor je klus. Een sluitring past op een schroef of draadeind heen en wordt onder een schroef, bout of moer geplaatst. Deze ring is meestal gemaakt van verzinkt staal, maar er zijn ook uitvoeringen in roestvast staal of kunststof. Ook is het mogelijk om een sluitring in messing aan te schaffen.

Alles over de toepassing van sluitringen

Meer weten over de toepassing van sluitringen? Dit type ring kan worden toegepast om meerdere redenen:

  • Drukkracht verspreiden: de drukkracht op de verbinding wordt over een groter oppervlak verspreid, waardoor er geen sprake is van vervorming van te te bevestigen voorwerp.
  • Verbinding afdichten: de verbinding wordt met een ring afgedicht om zo te voorkomen dat vocht naar binnen dringt.
  • Bescherming: de ring beschermt het voorwerp tegen beschadigingen wanneer de verbinding wordt los of vastgedraaid.

De beste keuze maken voor je klus

Het is erg belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat je een sluitring gaat aanschaffen. De afmeting moet in de eerste plaats correct zijn. Let hierbij op zowel de binnendiameter als de omtrek van de ring, zodat je er zeker van bent dat deze goed aansluit op de schroef, bout of moer. Een te kleine of te grote ring zorgt ervoor dat dit niet het gewenste effect heeft. De diameter van de ring is altijd twee keer de gat grootte van de ring. Hoe vlakker de sluitring, hoe beter de krachtverdeling van de schroefverbinding. Maak dan ook je keuze in een sluitring op basis van de klus die je gaat uitvoeren en op het doel waarmee je de sluitringen wilt toepassen. Bestel kwalitatieve sluitringen bij Burghouwt en ontdek zelf alle voordelen.