Carrosserieringen

Als het gaat om kwaliteit kun je altijd bij Burghouwt terecht. We bieden een ruim aanbod met alleen producten van de beste kwaliteit. Dit zijn niet de enige voordelen waar je van profiteert. Zo kies je hier ook altijd voor snelle levering en vind je gemakkelijk wat je zoekt in de overzichtelijke webshop. Heb je advies nodig? Dan staan we voor je klaar om je te helpen in het maken van de beste keuzes voor iedere klus. Wat je ook gaat doen en wat je ook nodig hebt, bij Burghouwt vind je topkwaliteit. Met duurzame en goede producten bereik je een goed resultaat en daar helpen we je graag bij. Bekijk hier alle carrosserieringen in ons assortiment en bestel eenvoudig en snel online.

Lees meer

Wat zijn carrosserieringen?

Carrosserieringen zijn een type ring die je gebruikt om de kracht te verdelen van een bevestiging op een oppervlak. Een carrosseriering lijkt veel op een sluitring, maar toch zitten er verschillen tussen deze twee. Een carrosseriering heeft een grotere buitendiameter en heeft hierdoor ook een groter draagvlak en een hoger klembereik. Wanneer je hier behoefte aan hebt zijn deze carrosserieringen dan ook de beste keuze. Voor minder klembereik en een minder groot draagvlak is het dan ook mogelijk om voor sluitringen te kiezen. Carrosserieringen zijn verkrijgbaar in meerdere maten en uitvoeringen.

De toepassingen van deze ringen zijn uitgebreid. Zo zorgen ze in de eerste plaats voor extra stevigheid, maar creëren ze ook een optimale drukverdeling op het te bevestigen materiaal. Het voorwerp zal hierdoor niet gaan vervormen. Je gebruikt een carrosseriering altijd in combinatie met bouten en moeren.

Hoe kies je voor de juiste producten voor je klus?

De juiste producten voor je klus kiezen doe je in de eerste plaats door van tevoren te bepalen wat je precies moet doen en wat je hierbij nodig hebt. Op deze manier weet je zeker dat je alleen de producten aanschaft die je echt nodig hebt. De keuze in carrosserieringen hangt daarnaast ook af van de locatie van de klus: voor buiten is een dunne carrosseriering minder geschikt omdat er sprake is van een te dunne zinklaag. RVS wordt over het algemeen aangeraden als materiaal, omdat het een lange levensduur heeft en geschikt is voor vochtige ruimtes. Let daarnaast ook op het materiaal van de bouten: het wordt aangeraden om carrosserieringen te gebruiken in hetzelfde materiaal als de bouten.