Gipsplaatpluggen

Het gebruik van goed bevestigingsmateriaal is enorm belangrijk: hiermee bepaal je voor een groot deel de uitkomst van jouw klus. Voor het beste bevestigingsmateriaal kun je dan ook altijd bij Burghouwt terecht. Ben je op zoek naar gipsplaatpluggen voor het bevestigen van materialen in gipsplaten? Dan kun je deze pluggen zeer goed gebruiken. En omdat je bij Burghouwt verzekerd bent van de beste kwaliteit, ga je jouw klus gegarandeerd beter uitvoeren. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is niet voor niets al jaren onze slogan. Wij helpen jou graag met goed gereedschap, zodat jij nog beter in staat bent je klus goed uit te voeren. Bekijk hier alles wat je moet weten over gipsplaatpluggen.

Lees meer

Wat zijn gipsplaatpluggen?

Gipsplaatpluggen zijn speciale pluggen die je gebruikt voor het bevestigen van schroeven in gipsplaten. De plug wordt in de gipsplaat zelf of achter de gipsplaat verankerd, waardoor je verzekerd bent van een stevige bevestiging. Er zijn verschillende soorten gipsplaatpluggen: het is dan ook goed mogelijk om een kwalitatieve plug te vinden die perfect aansluit bij jouw klus. Bekijk hier de verschillende soorten gipsplaatpluggen:

  • Kunststof spiraalplug: deze plug geeft minimale weerstand bij het indraaien en is daardoor vaak de populairste keuze. Daarnaast zal het gips niet afbrokkelen en past het vaak beter dan de metalen gipsplaatplug. Wel is het nodig om voor te boren.
  • Metalen spiraalplug: deze plug is langer en heeft een versterkte punt, waardoor het goed mogelijk is om deze plug te gebruiken bij harde bouwmaterialen. Voorboren is belangrijk, omdat anders de plaat rondom de plug zal afbrokkelen.

Alle voordelen van de gipsplaatplug

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan de keuze in gipsplaatpluggen. In de eerste plaats is dit type plug zeer geschikt voor gipsplaten van allerlei soorten, waardoor het altijd mogelijk is om een geschikte plug te gebruiken. Voor de hardere materialen kies je voor de metalen spiraalplug, terwijl je de kunststof plug kunt gebruiken voor de wat zachtere materialen. Daarnaast is de gipsplaatplug verkrijgbaar in tal van afmetingen: ook dit maakt het nog makkelijker om een geschikte plug te kiezen voor jouw klus.

Burghouwt’s keuze in de beste gipsplaatpluggen

Burghouwt kiest voor Fischer als beste merk voor gipsplaatpluggen. Fischer is hét merk als het gaat om pluggen en ander bevestigingsmateriaal. Bij dit merk kun je terecht voor verschillende soorten pluggen van topkwaliteit. Niet alleen metalen, maar ook kunststof pluggen zijn van dit merk verkrijgbaar. Daarnaast is ook de kwaliteit van Fischer gipsplaatpluggen zeer goed, waardoor je zeker bent van een goede uitvoering en het beste resultaat. Wanneer je met gipsplaten aan de gang gaat is het altijd aan te raden om voor de Fischer pluggen te kiezen. Fischer is Burghouwt’s keuze in de beste gipsplaatpluggen: ontdek hier het complete aanbod van dit merk, zodat jij jouw klus nog beter kunt uitvoeren.