Pluggen

Ga je schroeven bevestigen in een muur? Dan heb je vrijwel altijd pluggen nodig. En om ervoor te zorgen dat je de juiste pluggen aanschaft, ben je bij Burghouwt aan het juiste adres. Hier vind je niet alleen een ruim aanbod van pluggen, maar kun je ook heel makkelijk informatie over een plug lezen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan een goede uitvoering van de klus, en daarom bieden we jou alleen de beste kwaliteit pluggen aan. Bekijk zelf het ruime aanbod van pluggen bij Burghouwt en kies de beste uitvoering voor jouw klus.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Welke soorten pluggen zijn er?

Onder pluggen vallen veel verschillende soorten die ieder hun eigen toepassing hebben. Daarom is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor klus je moet uitvoeren, zodat je op basis hiervan een keuze kunt maken voor een goede plug. Benieuwd naar de verschillende soorten pluggen? Hier vind je de meest gebruikte soorten op een rij:

 • Nagelpluggen: deze plug wordt gebruikt voor het monteren van plinten, latten, plafondplaten en kozijnen. Deze pluggen kun je met een hamer in de muur bevestigen.
 • Kozijnpluggen: deze pluggen zijn, zoals de naam doet vermoeden, speciaal gemaakt om te bevestigen in kozijnen.
 • Tuimelpluggen: een tuimelplug heeft vleugels die zich uitspreiden zodra ze in het boorgat zitten. Zo is er sprake van een extra stevige bevestiging.
 • Hollewandpluggen: deze pluggen zijn geschikt voor holle wanden en ondiepe materialen. Van dit type plug zijn meerdere variaties verkrijgbaar.

Toepassingsgebied pluggen

Pluggen worden op tal van manieren toegepast. Zodra je aan de slag gaat met het bevestigen van schroeven in een muur van beton, baksteen of gipsplaat heb je een plug nodig. Een plug zet zich vast in massieve materialen, waardoor je verzekerd bent van een extra stevige bevestiging. Omdat er zoveel verschillende soorten pluggen zijn, is het goed mogelijk om de juiste plug voor jouw klus te kiezen.

Burghouwt’s keuze in de beste pluggen

Burghouwt kiest voor Fischer als beste merk voor pluggen. Het merk heeft een ruim assortiment aan goede kwaliteit pluggen, waardoor je altijd de mogelijkheid hebt om een geschikte plug aan te schaffen. Daarnaast ben je ook verzekerd van goede kwaliteit en creëer je gegarandeerd een sterke bevestiging. Het merk Fischer is een grote naam op het gebied van bevestigingsmateriaal en gereedschap en staat vooral bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit is dan ook de belangrijkste reden dat Fischer Burghouwt’s keuze is voor de beste pluggen.

De beste pluggen voor je klus kiezen

Hoe maak je de beste keuze in jouw klus? Bepaal eerst wat je precies moet doen en welke plug hier het beste bij aansluit. Wil je graag een extra goede bevestiging? Dan kun je kiezen voor tuimelpluggen of S-pluggen. Wanneer je aan de slag gaat met een holle wand, kun je ook kiezen voor hollewandpluggen of vouwpluggen. Bij Burghouwt vind je heel veel verschillende soorten pluggen, waardoor het altijd mogelijk is om de beste keuze te maken voor jouw klus.