Rampamoeren

Wanneer je verzekerd wilt zijn van topkwaliteit kun je hiervoor altijd bij Burghouwt terecht. Wij maken verstandig bouwen mogelijk en daarom bieden we alleen de beste producten voor iedere klus. Zo zorgen we ervoor dat jij een klus goed kunt uitvoeren en ben je in staat om het beste resultaat te halen. Ben je een ervaren professional of een beginnende doe-het-zelver? We bieden voor iedereen een ruim assortiment. Ook als je op zoek bent naar rampamoeren ben je bij Burghouwt op de juiste plek. Bekijk het aanbod op deze pagina en lees meer over de toepassing van rampamoeren.

Lees meer

Dit moet je weten over rampamoeren

Een rampamoer, ook wel inschroefmoer genoemd, is een type moer welke vooral wordt gebruikt voor hout, maar ook bij andere materialen. Een rampamoer is rond en hol van binnen en is aan de binnen- en buitenkant voorzien van schroefdraad. Het kopeind van deze moer is voorzien van een inkeping, dit zorgt ervoor dat je de moer kunt monteren met zowel een schroevendraaier als een inbussleutel.

Rampamoeren zijn gemakkelijk te monteren. Eerst boor je een gat in het materiaal, daarna is het vrij eenvoudig om de moer te monteren. Aan het uiteinde zit een snee, waarmee je een schroevendraaier kunt gebruiken om de moer aan te draaien. Dit is aan te raden bij de wat zachtere houtsoorten. Rampamoeren worden onder andere gebruikt voor montage van wielen van meubels.

Rampamoeren: alle voordelen

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van rampamoeren. Zo is het mogelijk om hiermee een sterke verbinding te maken en is het vrij eenvoudig om de moer in het hout te draaien. De rampamoeren zijn breed toepasbaar en zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Ook heb je de keuze uit meerdere soorten rampamoeren, waardoor het altijd mogelijk is de juiste moeren aan te schaffen voor jouw klus.

Hoe maak jij de beste keuze in je klus?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt voor je klus, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van rampamoeren:

  • Uitsparing: er zijn rampamoeren met diverse uitsparingen waardoor ze geschikt zijn voor zowel een inbussleutel als steeksleutel. Een inbussleutel past op een zeskantige uitsparing en is zeer geschikt voor hardere houtsoorten.
  • Afmeting: er zijn meerdere afmetingen verkrijgbaar, baseer je keuze op basis van de bout die je gebruikt. Deze moet perfect in de moer passen. Bekijk hier jouw opties in de Burghouwt webshop