Lamello’s

De beste kwaliteit bevestigingsmaterialen zorgen ervoor dat jij jouw klus beter uitvoert en dat je profiteert van een goed resultaat. Daarom helpen we je bij Burghouwt graag met het aanschaffen van de beste producten. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is niet voor niets onze slogan: we willen iedere vakman, ervaren en onervaren, voorzien van topkwaliteit. Zo ga je verstandig aan de slag met je klus en geniet je van een nog beter resultaat. Lees hier alles wat je moet weten over lamello’s en ontdek hoe je in 3 stappen de beste keuze maakt.

Lees meer

Dit moet je weten over lamello’s

Lamello’s zijn hulpmiddelen die je gebruikt voor het maken van een goede verbinding. Je gebruikt een lamel voor het maken van een makkelijke, snelle en stabiele verbinding bij plaatmaterialen. Wanneer je met losse planken aan de slag gaat, heb je baat bij het gebruik van een goede houtverbinding in de vorm van lamellen, ook wel lamello’s genoemd. Lamellen gebruik je bij het maken van blinde houtverbindingen. Je krijgt hiermee een mooie afwerking zonder dat je hier aan de buitenzijde iets van ziet.

Lamel: toepassingsgebieden

Het gebruik van een lamello komt voor bij verschillende klussen. Wil je bijvoorbeeld een boekenkast, eettafel of tuinmeubel maken, dan moet je losse planken met elkaar verbinden. In dit geval is het slim om gebruik te maken van lamello’s. Hiervoor heb je een lamellenfrees nodig: hiermee maak je vormen in het hout, waar je de lamellen in kunt schuiven. De lijm zorgt ervoor dat de lamellen opzwellen en goed blijven zitten. Vervolgens hoef je de sleuven alleen nog maar op deze lamello’s te schuiven.

In 3 stappen de beste lamello kiezen

  • Klus: ga je aan de slag met blinde houtverbindingen? Dan is het slim om gebruik te maken van lamello’s. Je kiest voor een zwaluwstaartverbinding wanneer je werkstuk veel gewicht en trekkracht aan moet kunnen.
  • Maat: lamello’s zijn verkrijgbaar in diverse maten. Welke maat jij nodig hebt is afhankelijk van het werkstuk waarmee je aan de slag gaat.
  • Mogelijkheden: bekijk de verschillende mogelijkheden in het assortiment en vergelijk deze met elkaar. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

Bekijk het online Burghouwt aanbod

In het Burghouwt aanbod is het goed mogelijk om een lamel aan te schaffen. En wanneer je meerdere lamello’s nodig hebt, kun je deze direct bestellen. Bestel ze per 1000 stuks of meer, zodat je meteen een goede voorraad hebt. Het gemak van vergelijken en bestellen zorgt ervoor dat jij heel snel de beste keuze maakt en aan de slag kunt gaan met je klus. Bekijk zelf jouw mogelijkheden voor lamello’s bij Burghouwt.