Deuvels

In je zoektocht naar de juiste bevestigingsmaterialen kun je altijd bij Burghouwt terecht. Hier vind je een ruim aanbod, kwaliteit en daarnaast profiteer je ook altijd van snelle verzending. Je profiteer hier ook van wanneer je op zoek bent naar deuvels. Op deze pagina vind je een overzicht van alle deuvels in het aanbod van Burghouwt: het is aan jou om te bepalen wat de beste keuze is voor jouw klus. Hier lees je meer over deuvels, het gebruik van deze tool en hoe je de beste keuze maakt voor het correct uitvoeren van jouw klus. Voor alle vakmannen heeft Burghouwt het beste assortiment: ontdek het zelf.

Lees meer

Wat zijn deuvels?

Deuvels zijn ronde houten staven. Dit wordt in een rond gaatje gelijmd tussen twee houten elementen die aan elkaar verbonden moeten worden. Met het gebruik van een deuvel ontstaat een goede verbinding tussen deze twee voorwerpen. Bij veel projecten krijg je de deuvels standaard meegeleverd: deze zitten vaak in het bouwpakket van onder andere meubels en andere voorwerpen. Het kan ook voorkomen dat je aan de slag gaat met een project waarvoor je deuvels nodig hebt: in dit geval kun je deze heel gemakkelijk en snel online bestellen. Bekijk zelf je mogelijkheden in het Burghouwt assortiment.

Dit moet je weten over het gebruik van deuvels

Het gebruik van deuvels is erg gemakkelijk: het is niet voor niets dat deze tools worden gebruikt in bouwpakketten van grote ketens zoals IKEA. Het is voor iedere vakman makkelijk om deuvels toe te passen bij een klus. De meeste deuvels zijn voorzien van kleine uitsparingen over de lengte, hiermee zorgen ze voor een stevig houvast. Daarnaast kies je hiermee ook voor een draaiveilige verbinding en optimale stabiliteit. Het bevestigen van deuvels is erg eenvoudig: je draait een deel van de deuvel in het gat en bevestigt daarna het andere onderdeel aan de deuvel.

Zo schaf je de juiste deuvels aan

Het aanschaffen van de juiste deuvels hoeft je niet veel tijd te kosten. Wanneer je weet wat je nodig hebt is het eenvoudig om een goede keuze te maken. Je kunt rekening houden met de volgende aandachtspunten:

  • Lengte/dikte: de lengte en dikte van deuvels is een belangrijk aandachtspunt. Dit baseer je op de verbinding die je tussen twee voorwerpen moet maken.
  • Houtverbinding: kijk voor welke houtverbindingen de deuvels geschikt zijn. Er zijn zowel ronde als rechthoekige deuvels. Welke jij nodig hebt is afhankelijk van jouw klus.